12. kolo
07.11.2021 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Giovanni Di Lorenzo (© AFP)

Neapol ztratila body, Hellas si odváží cennou remízu

Neapol podruhé v ročníku ztratila body a pokud dnes AC Milán zvládne večerní derby, bude se měnit lídr Serie A. Partenopei doma nezvládli duel s pobíječem obrů, Hellasem Verona, a rozdělili si s ním body.

Hellas podává poslední dobou velmi dobré výkony a z dříve hlavně defenzivně laděného týmu je zásluhou mladého střelce Giovanniho Simeoneho hodně nebezpečný soupeř. Dnes ale Hellas cestoval na horkou půdu prvního týmu tabulky, Neapole. Hellas se ale slavného soupeře ve formě nezalekl a růžky vystrkoval konstantně. Rrahmani vystavil stopku Caprarimu a Hellas zrychlil.

Ve 14. minutě šel zaslouženě do vedení. Skvělou akcí se blýskl Antonín Barák, který přešel přes obránce Ruie a naservíroval míč do vápna na Giovanniho Simeoneho. Argentinský útočník, kterému angažmá ve Veroně sedlo fantasticky, se prosadil a Hellas favorita překvapil.

Ofenzivní arsenal Neapole je ale natolik silný, že Partneopei trvalo jen chvíli prosadit se. Čtyři minuty poté, co se Hellas ujal vedení, dostal Fabian Ruíz krásnou nahrávkou do šance Giovanniho Di Lorenza, který zkusil své štěstí střelou z úhlu a dobře udělal! Míč totiž prošel pod rukama brankáře Lorenza Montipa.

Zápas nabídl hodně rychlé tempo, hra se přelévala ze strany na stranu, jenže šancí bylo pomálu. Jednu si na konec první půle nechal Victor Osimhen a brankář Montipò si ve 43. minutě musel hodně oddechnout. Mladý střelec totiž dokázal trefit tyč hostující brány!

Nigerijský útočník byl hodně aktivní taky po změně stran a třeba v 50. minutě si chvíli myslel, že svému týmu vybojoval penaltu. Sudí Marinelli ale nakonec ukázal, že se o faul nejednalo. Jinak Neapoli v útoku ale pořád chyběl moment překvapení, který by zaskočil dobře fungující hostující val. Vnést na hřiště jej měli střídající borci Lozano s Elmasem. Hrdinou Neapole se ale mohl stát Dries Mertens.

Ten sice dorazil na hřiště až v 86. minutě, ale v nastavení trefil ze standardky tyč veronské branky! Neapoli nepomohlo ani to, že Verona dohrávala bez dvou vyloučených hráčů. Z utkání vydřela jen bod.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele