33. kolo
18.04.2022 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lorenzo Insigne (© AFP)

Neapol neudržela vedení, Římany spasil střídající El Shaarawy

Neapol dlouhou dobu nad AS Řím vedla, ale nakonec se musí smířit jen s bodem. A ten z jejího pohledu vzhledem k šancím na Scudetto nic neřeší. Domácí Partenopei se dostali do vedení rychle díky penaltě Insigneho, ale v závěru srovnal střídající El Shaarawy na 1:1.

Římané chtěli protáhnout svou sérii jedenácti zápasů bez prohry, ale los jim k tomu určil velmi složitého soupeře. Soupeře, který AS velmi dobře zná, ale zároveň soupeře, který dnes nutně potřeboval vyhrát. Spallettiho Neapol se stále pere o mistrovský titul a případné dnešní zaváhání mohlo její odstup od milánských týmů jen zvýšit.

Domácí začali velmi dobře. Elegantní lob od Lobotky si našel Hirving Lozano, který s ním upaloval do vápna. Tam se nechal přejet tradičně zbrklým slonem v porcelánu Ibañezem a sudí po nápovědě od videa přeci jen pískal pro domácí tým penaltu. K ní se postavil suverén, který drtivou většinu svých branek dává už jen z pokutových kopů. A Insigne se nemýlil ani tentokrát, i když Patrício vystihl aspoň směr.

Po dvaceti minutách mohla Neapol zvýšit svůj náskok na dva nula, jenže Victor Osimhen pálil v dobré šanci jen do ochotného Smallinga. Osimhen hrál svůj part i před bránou Alexe Mereta. Po Pellegriniho nepříjemném centru ze standardky to byla právě jeho hlava, která tečovala míč jen do břevna!

Giallorossi v první půli moc nezaujali a proto musel do hry Henrik Mchitarjan, Mourinhův Pan Nepostradatelný. A je pravda, že AS začalo s jeho nástupem hrát aktivněji. Mancini ale mířil hlavou těsně vedle a jinak to byl spíš lítý boj o míč. Hodně faulů, hodně fyzických kontaktů a hodně emocí, jak to ostatně ve slavném Derby del Sole bývá zvykem.

Postupem času obě jedenáctky díky střídání rapidně změnily své původní tváře a na Neapoli byla vidět jistá míra únavy. Na oslavy ale bylo ještě brzo, protože Římané letos hrají perfektně právě v nastavení. A dnes to potvrdili. Když se psala první minuta nastavení, tak Karsdorp napravo rozjel rychlou akci, Abraham přistrčil míč na volného Stephana El Shaarawyho a zkušený útočník se nemýlil - 1:1!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele