28. kolo
06.03.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Olivier Giroud (© AFP)

AC Milán se vrací na první místo, v Neapoli zvítězil gólem Girouda

Na první místo tabulky se znovu vrací AC Milán. Rossoneri se představili na stadionu Diega Armanda Maradony v Neapoli a nedělní šlágr ovládli gólem Oliviera Girouda. Samotné utkání bylo hodně svázané taktikou a příliš brankových příležitostí k vidění nebylo.

Italská Serie A si schovala největší šlágr na nedělní večer a pod Vesuv zavítal AC Milán. Šlo o přímý souboj o titul - Neapol byla před vzájemným zápasem druhá, Milán třetí. Oba celky ale ztrácely na vedoucí Inter jeden bod.

Neapol nastoupila v očekávané sestavě a stejné to bylo i na straně AC Milán. Rossoneri už měli k dispozici i Zlatana Ibrahimoviće, nicméně hvězdný Švéd začal na lavičce náhradníků.

Dalo se očekávat, že duel bude svázaný taktikou. První poločas nenabídl žádnou branku a ke smůle všech diváků ani pořádnou brankovou příležitost. Nejzajímavějším okamžikem tak bylo krvavé zranění Girouda, ale jak francouzský útočník, tak i brankář Ospina byli v pořádku.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy beze změn a ve 48. minutě došlo k prolomení bezbrankového stavu. AC rozehrálo standardní situaci, Calabria se dostal k odraženému balónu a jeho ránu usměrnil tečí do branky Olivier Giroud! Neapol se pokusila o okamžitou odpověď, po rychlé akci pálil do náruče Maignana Osimhen.

O pár minut později měl na kopačce druhý gól Milána Bennacer, který dobře mířil k tyči a výborný zákrok předvedl Ospina. Partenopei potřebovali útočit, ale milánská defenzíva jim to moc nedovolovala.

Jednu z mála příležitostí měl Ounas, který si dobře navedl balón a vypálil mimo tři tyče. Postupem času měli hosté možnosti na rychlé protiútoky a v 86. minutě takto střílel do Ospiny Theo Hernández. Čas domácím rychle ubíhal a milánští neopouštěli od svých taktických pokynů. V nastavení mohl definitivně pečetit výhru AC Saelemaekers, jenomže brejkovou situaci zazdil nepřesnou střelou nad. Sudí nakonec nastavil pět minut, ale ani to Neapoli nepomohlo. AC dobylo Neapol a vrátilo se na první místo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele