36. kolo
07.05.2022 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Luis Alberto (© AFP)

Lazio v souboji se Sampdorií nezaváhalo

Páté místo si i po tomto víkendu udrží Lazio. Římský celek doma zdolal nepříjemnou Sampdorií Janov a ještě jí zkomplikoval závěr sezony. Sampdoria není po porážce ještě v suchu a svojí záchranu bude potřebovat stvrdit ve zbývajících dvou kolech.

Lazio tentokrát nespasil kapitán Ciro Immobile, ale mezi střelce se zapsali jiní. Na konci prvního poločasu to byl premiérově Patric a po hodině hry zvyšoval Luis Alberto. Sampdoria si příliš šancí nevytvořila a tu největší poslal až v závěru do tyče veterán Quagliarella.

Biancocelesti měli utkání víceméně celou dobu pod svojí kontrolou. První poločas sice nebyl zrovna koukatelný a nabídl jen málo příležitostí, ale padla v něm rozhodující branka. Ve 41. minutě si naskočil na rohový kop Patric a hlavou překonal Audera. Pro Patrica to byl mimochodem premiérový gól v letošní sezoně. Branka jde na vrub obraně Námořníků, která trestuhodně nepokryla malé vápno.

I ve druhém poločase si Sampdoria nebyla schopná vytvořit šanci a po hodině hry pustila Lazio do dvougólového trháku. Luis Alberto se šikovně zbavil Audera a před hradbou těl stojících na brankové čáře nezazmatkoval a s klidem poslal balón do sítě.

Sampdoria pak sice zvýšila aktivitu, nicméně nadále to k ničemu nevedlo. Naopak po kolmé přihrávce se hnal sám na brankáře Immobile a na Audera nevyzrál. Trenér Marco Giampaolo zkoušel všelijak oživit hru střídáním, jenomže ofenzíva Námořníků byla nadále impotentní. V 90. minutě podtrhl zmar v koncovce Quagliarella, když poslal balón do tyče! K dramatizaci zápasu nepomohlo ani čtyřminutové nastavení, po kterém sudí utkání ukončil. Lazio zůstane i po víkendu na pátém místě, zatímco Sampdoria je patnáctá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lazio Roma v probíhající sezoně ještě doma neProhrálo vypsané jako favorit. Snad se jim to nepovede ani v jednom ze dvou zbývajících zápasu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele