18. kolo
17.12.2021 18:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Pedro (© AFP)

Lazio v poklidu přehrálo Janov o dvě branky

Lazio si připsalo snadnou výhru nad janovským CFC a angažmá v přístavním městě se pro trenéra Ševčenka pomalu mění v horor. Jeho tým především ve druhé půli defenzivně nestíhal a trpěl zejména příchodem Španěla Luise Alberta.

Janovské CFC se mimořádně trápí a pomalu se začíná rýsovat jeho budoucnost ve druhé lize. Tomu se za každou cenu snaží zabránit někdejší legendární kanonýr Andrij Ševčenko, jenže zatím se utápí v problémech. Jeho týmu chybí střelecké štěstí a s tím právě počítalo Lazio. V jeho základní sestavě se neobjevil střelec Immobile, který kvůli zdravotním potížím na poslední chvíli absentoval.

Sudí Luca Pairetto dnes večer neměl zas tak moc práce, minimálně v první půli ne. Na začátku utkání panovalo velmi vlažné tempo a ani jeden tým se nedokázal dostat do větší šance. Postupem času favorizované Lazio přeci jen přebralo aktivitu a víc se tlačilo do zakončení. Prakticky z první větší šance ale udeřilo.

Psala se 37. minuta, když se Felipe Anderson zmocnil míče po mizerné nahrávce jednoho z beků Janova a předložil míč do vápna na Pedra. Před někdejším hráčem Barcelony nebo Chelsea zívala prázdná brána a španělský veterán měl hodně snadnou práci - 1:0.

Za celou první půli Janov nevystřelil ani jednou na bránu soupeře. A druhý poločas pro něj nezačal o moc líp. Jeho hráči se dopouštěli mnoha nepřesností a Námořníci měli štěstí, že je Lazio nedokázalo efektivněji trestat. Alespoň ne hned. Změnilo se to až s příchodem Luise Alberta.

Ten nejprve v 75. minutě našel po rohovém kopu hlavičku Francesca Acerbiho, který využil své přednosti a poslal míč hlavou do brány. Luis Alberto se stal opravdu hybnou silou Lazia a deset minut před koncem vyslal do šance nabíhajícího útočníka Mattiu Zaccagniho, který už neměl s překonáním brankáře Sirigua problémy.

Janov sice dokázal na samém konci utkání mač zdramatizovat, když snižoval po krásné ráně mladý záložník Filippo Melegoni, ale to bylo vše. Víc už toho Janov nestihl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

15.-16. kolo 30 zápasu v nich prohráli jen 3 favorité. To se zcela jistě nelíbí některým společnostem a není pro ně problém dosáhnout výsledku jako ve 14. kole , kdy rupli 4 favorité.

Reagovat
smazaný uživatel

Chybička se vloudila,byly to jen 2 favorité.

Reagovat
REPLIKATOR

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele