10. kolo
27.10.2021 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Davide Frattesi (© AFP)

Juventus doma padl se Sassuolem

Fotbalisté Juventusu Turín nestačili v desátém kole Serie A na Sassuolo, se kterým prohráli 1:2. Hosté vedli zásluhou Frattesiho, vyrovnání zařídil McKennie. Skóre na stranu hostů strhnul v nastavení Maxime Lépez.

Paula Dybalu dělily ve 38. minutě od vedoucího gólu centimetry. Kousek za šestnáctkou si připravil prostor na střelu a levačkou namířil do levé části brankové konstrukce. Gól do šatny v podání Sassuola však zadělal na senzaci. Defrel parádní průnikovou nahrávkou mezi Sandra a de Ligta našel v pokutovém území rozběhnutého Davideho Frattesiho, za jehož křižným pokusem k pravé tyči se Perin natahoval marně.

Slibný protiútok Sassuola volal v 57. minutě po gólu. Berardi si všiml Giacoma Raspadoriho, jemuž adresoval nahrávku, jednadvacetiletý Ital vystřelil pravačkou o kousek vedle brány. Ještě větší příležitost však přišla za moment na druhé straně. Na kopačce měl vyrovnání střídající Juan Cuadrado, jenž tvrdou střelou propálil Consigliho, nicméně na brankové čáře zastoupil gólmana Kaan Ayhan. Poté přenesení hry na levé křídle vyšlo na jedničku. Sandro posunul hru na Dybalu, který ještě vylepšil palebnou pozic pro Moratu, toho parádním zákrokem vychytal Consigli.

Vzrůstající tlak domácího celku nakonec přeci jen přinesl v 76. minutě vyrovnávací gól. Na skvělý centr Dybaly si naskočil Weston McKennie, třiadvacetiletý Američan míč hlavou uklidil nechytatelně k levé tyči a zaznamenal svůj první gól v sezóně.

Šok na Allianz Stadium však nastal v 95. minutě, kdy místo rozhodujícího gólu staré dámy vystřelil tři body pro Sassuolo Maxime López. Střední záložník z Francie obdržel parádní nahrávku do brejku od Berardiho a únik zakončil s velkým přehledem, když padajícího Perina přeloboval. Gólman si sáhl, z brány ovšem míč vytlačit nedokázal.

Juventus se tak propadá tabulkou dále a už je osmý, Sassuolo má jen o bod méně a je deváté.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
JuveIt

Taky bych byl rád, kdyby byl v základní sestavě dvakrát Chiesa, jak je psáno tady v předpokládané, ale bohužel to asi nepůjde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele