6. kolo
26.09.2021 12:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Leonardo Bonucci a Alvaro Morata (© AFP)

Stará dáma porazila Sampdorii 3:2

Juventus má svojí druhou výhru, ale znovu se na ní pořádně nadřel. Svěřenci trenéra Allegriho vedli v průběhu zápasu dvakrát o dva góly, ale námořníci se pokaždé dostali na dostřel. V závěru pak ještě vrhli veškeré síly na vyrovnání, ale to jim nebylo přáno. Juventus sice zvítězil 3:2 a zaznamenal druhou výhru v sezoně, přišel však o zraněného Paula Dybalu.

Stará dáma nezačala Serii A optimálně a teprve v minulém kole dokázala poprvé zvítězit. V neděli krátce po poledni ale předvedla soustředěný výkon a porazila Sampdorii díky gólům Dybaly, Bonucciho a Locatelliho. Za Sampdorii zase skórovali Yoshida a Candreva.

V brance Juventusu se trochu překvapivě objevil Perin, zatímco Szczesny zůstal jen na lavičce náhradníků. Jinak sestava Bianconeri žádných výrazných změn nedostála. Snad jen Chielliniho absence v základu mohla mnohé překvapit.

Domácí začali nejlépe jak mohli a už v 10. minutě rozveselil Allianz Stadium Paulo Dybala. Locatelli mu po zablokované ráně sklepl balón a přízemní volej Dybaly zapadla přesně k tyči. Juvetus úvodní branka navnadila a chvíli na to netrefil cíl Chiesa.

Ale nebylo to jen růžové. Po dvacet minutách musel Allegri poprvé střídat a zraněného Dybalu nahradil Kulusevski. Ztráta Argentince je pro současný Juventus pořádnou pohromou. Bez Dybaly pak opadla převaha Juventusu a ke slovu se přihlásila i Sampdoria, byť větší šanci zatím neměla. Ve 41. minutě byl pro Juventus nařízen pokutový kop za hraní rukou a stoper Leonardo Bonucci ho s přehledem proměnil - 2:0. Pak ale přišel důležitý okamžik, protože námořníci okamžitě snížili. Na krátko rozehraný roh vyústil v centrovaný balón a hlavička Maji Yoshidy byla neomylná.

Sampdoria toho v prvním poločase moc nepředvedla, ale zůstávala v kontaktu. Každopádně Juve opět začalo lépe a v 57. minutě znovu odskočilo na rozdíl dvou branek. Váhání s rozehrávkou naplno využil Kulusevski a zpětnou přihrávkou našel na malém vápně neobsazeného Manuela Locatelliho, který trefil odkrytou branku.

Po třetím gólu udělal hostující kouč razantní změnu a na plac poslal hned trojici nových hráčů. Juventus si však náskok bezpečně hlídal a nic nenasvědčovalo tomu, že by si mohl utkání ještě zkomplikovat. V 83. minutě ale přišla nenápadná akce hostů a kontaktní branka. Adrien Silva přihrával po sebe a pohotový Antonio Candreva propálil brankáře Perina.

Sampdoria cítila šanci na bodový zisk a ve zbytku zápasu vrhla všechny síly do útoku. Obrana Juventusu ale nemusela řešit jediný závažnější moment a stav 3:2 se až do závěrečného hvizdu nezměnil. Juventus zvítězil teprve po druhé v sezoně a na nadcházející zápas Ligy mistrů se naladil optimálně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele