20. kolo
06.01.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Federico Chiesa (© AFP)

Juventus si ve šlágru kola rozdělil body s Neapolí

Juventus musel reagovat na první inkasovanou trefu z dílny Neapole, o níž se postaral Dries Mertens. Zvládl to jen jednou a díky vyrovnání Federica Chiesy si připisuje bod.

Druhý dnešní šlágr sliboval další napínavou bitvu, tentokrát o něco vyrovnanější než podvečerní duel AC s AS. Lépe na tom pochopitelně byla Neapol, která bojovala o Scudetto, zatímco Juventus se po dalším neúspěšném podzimu musel smiřovat jen s evropskými poháry. Samozřejmě jen momentálně, protože celá druhá polovina sezony je ještě před námi.

Do utkání s Neapolí vstoupil domácí celek aktivněji a po chvilce odehraného času mohl vést. Po rohovém kopu Federica Bernardeschiho se totiž do vzduchu pověsil americký záložník Weston McKennie, který ale hlavou poslal míč jen vedle Ospinovy brány. Do podobných míst zamířil o pár momentů později i Adrien Rabiot.

Střelami nešetřila ani jedna strana, ale snad vyjma McKennieho hlavičky jsme se větší šance dlouho nedočkali. Prolomila to až 23. minuta. To se totiž míč dostal od kapitána Insigneho až k Politanovi. Italský šikula nesobecky nahrál pod sebe na Driese Mertense a ten krásnou ranou pod padajícím obráncem Sandrem vstřelil svou šestou branku v sezoně.

Tohle utkání vzbudilo hodně emocí i proto, že v dresu Neapole nastoupili tři hráči, kteří dostali výslovný zákaz od krajské hygienické stanice. Jedním z nich byl Polák Piotr Zieliński a jeho ránu musel před koncem první půle likvidovat brankář Wojciech Szczesny. První poločas jednoznačně lépe ovládla Neapol a završila jej Insigneho povedená rána mířící asi půl metru vedle tyče.

Nástup do poločasu druhého se povedlo jednoznačně lépe domácímu Juventusu. Morata ještě přestřelil, ale v 54. minutě už se Juventus dočkal. Stará dáma srovnala díky Federicu Chiesovi, který dostal míč od hlavičkujícího Rrahmaniho a zpoza vápna namířil svou ránu přesně k tyči - 1:1.

Po hodině hry se díky šťastnému odrazu dostal k míči Dries Mertens, jenže jeho pokus dokázal polský brankář Szczesny s vypětím všech sil vyrazit mimo. O změnu skóre se snažili střídající Dybala s Keanem nebo Kulusevskim, ale ani jednomu z nich se to nepovedlo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
mastakillah

To se jako vážně bude hrát? Kolik hráčů by mělo být ještě pozitivní, aby se nehrálo

Reagovat
Pharrell

2:0 Juve

Reagovat
eder

No CR7, no party...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele