8. kolo
17.10.2021 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Moise Kean (© AFP)

Nadmíru efektivní Juventus porazil AS Řím, ten nedal penaltu

Juventus si připisuje další tři body a opět je to proti AS Řím. Šlágr kola nabídl hodně sterilní podívanou bez šancí. Juventusu stačila jediná povedená akce za celý zápas, přičemž hosté neproměnili spornou penaltu.

V celém calciu byste nenašli dva trenéry úspěšnější než ty, kteří se dnes postavili proti sobě. Na domácí straně Max Allegri a jeho hvězdný, byť dnes mírně okleštěný Juventus. A José Mourinho na druhé straně s týmem, který má z návštěvy Turína tak trochu komplexy. Dnes ale Vlci nezačali špatně a dlouho se jim dařilo udržovat utkání v hodně vysokém tempu.

Jenže Juventus je kádr zkušený a ať už roli jeho základní jedenáctky plní kdokoli, můžete si být jistí, že bude hrát maximálně efektivně. Dnes rovněž. K první brance Juventusu stačil přesný a přímo ukázkový centr De Sciglia, který ve vápně oslovil duo Bentancur - Kean. Obrana AS nebyla dostatečně důrazná, takže Bentancur hlavičkoval do Keana a od jeho zátylku se míč odrazil za záda portugalského esa Ruie Patrícia - 1:0.

S tímhle stavem se zvlášť v Turíně AS Řím těžko smiřuje a nebyla to jediná rána, se kterou se Vlci museli smířit. Převážně spíš z obezřetnosti totiž hrací plochu opustil mladík Zaniolo, který si stěžoval na operované koleno. Po jeho zranění stále není v takové formě jako dřív a trenér Mourinho ho zkrátka nechtěl riskovat.

El Shaarawy, který se na hrací ploše ukázal místo něj, hru AS trochu rozhýbal. Obrana Juventusu ale držela perfektně a nutné je taky vyzvednout to, s jakou energií a důrazem se vraceli k vlastnímu vápnu ofenzivní hráči Juventusu. Takže přehuštěný prostor byl dalším faktorem, s nímž se Vlci museli vyrovnávat.

Málem to zvládli ve 41. minutě. Po rychlém brejku se k ráně zprava dostal Henrik Mchitarjan, jehož fauloval brankář Szczesny. Tammy Abraham sice dostal míč do sítě, ale již po odpískání sudího Orsata, jak správně uvedla "desítka". Orsato každopádně pískal penaltu a k ní se postavil zkušený exekutor Jordan Veretout. Předchozích 13 penalt proměnil. Jenže dnes si tenhle čerstvý reprezentant Francie vybral horší chvíli a nechal vyniknout někdejšího hráče AS.

Nástup do druhé půle se povedl víc Juventusu. Nejprve Federico Chiesa vystřihl parádní nůžky, následně Moise Kean z dorážky pálil mimo. O chvíli později vyslal krásnou technickou ránu těsně vedle Jordan Veretout. Právě kvůli jeho neproměněné penaltě jede AS domů, i když dnešní Juventus hlavně směrem dopředu vůbec nepřesvědčil.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
Largo

Forza Roma!

Snad bude Tammy

Reagovat
smazaný uživatel

Že se bookmaker nebojí, 4,14 na dvoječku.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase si honil ptáka 4,24. Kdo to po něm uklízí???

Reagovat
HugoBoss27

Jsou k poražení

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele