8. kolo
17.10.2021 15:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Gianluca Scamacca (© AFP)

Dva góly Scamaccy nestačily, Janov bere bod

Janovské CFC dokázalo dorovnat dvougólové manko a se Sassuolem remizovalo 2:2. Hosty sice brzy poslal do vedení Gianluca Scamacca, který ještě v minulé sezoně působil právě na Marassi, ale Destro s Vásquezem dokázali vyrovnat.

Už když Gianluca Scamacca vstupoval na trávník, bylo na něm vidět, jak moc se chce předvést. Proti bývalému zaměstnavateli toužil naplno ukázat, co v něm je. A netrvalo dlouho, než začal na hřišti bezmezně řádit. Už v deváté minutě se posadil poprvé a i když by přísahal, že v ofsajdu nestál, ta VAR ho usvědčil z opaku a jeho gól neuznal.

To mu ale v oslavě nezabránilo, protože o devět minut později se dostal do vápna, obdržel v něm průnikovou nahrávku od Berardiho a krásnou ranou napálil míč od šibenice. O pouhé tři minuty později navíc byl ve správnou dobu na správném místě, na zadní tyči ho nikdo nehlídal a tak mohl Scamacca poslat do sítě přízemní nahrávku Toljana - 2:0.

Jenže nakonec to nebyla tak jednoznačná událost, jak to po pětadvaceti minutách vypadalo. Přetažený centr Farese skončil na hlavě Mattii Destra, který byl sice dost daleko od brány, ale jeho hlavička přeci jen trochu nečekaně zaplula přesně k tyči a brankář Consigli určitě neměl čisté svědomí.

Celá situace se opakovala o pár minut později, kdy Destro hlavou opět zakončoval, tentokrát už z hodně výhodnější pozice, ale jeho gól tentokrát nebyl pro ofsajd (správně) uznán. Domácího brankáře Sirigua ke konci první půle ještě protáhl Djuričić, jehož ránu vytěsnil zkušený veterán na tyč.

Po změně stran se ocitl ve výborné pozici opět Scamacca, který však Toljanův nadýchaný centr umístil jen nad bránu. Janov posléze začal dost tlačit, ale dlouho se mu nedařilo najít cestu skrz obranu. Střídající Goran Pandev ve vápně inkasoval úder a složil se k zemi, ale sudí i přes mohutné protesty penaltu nepískal. Přeci jen to ale Grifům vyšlo. Přesně v 90. minutě si totiž Johan Vásquez naskočil na rohový kop a umístil ho do brány - 2:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdo jiný by měl mít zájem na tom , aby co nejmín prodělal, než bookmaker ze sázkovky. Dám na něho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele