2. kolo
29.08.2021 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Fabian Ruiz (© AFP)

Petagna po dvou minutách rozhodl o třech bodech proti Janovu

Neapol má další tři body a tentokrát za ně vděčí taktickému géniu vlastního trenéra. Ten díky výtečné intuici a dost možná i kopě štěstí vyslal na hřiště hráče, který po dvou minutách pobytu rozhodl o výhře.

Janovské CFC zatím v sezoně zrovna nezáří, zato Neapol pod trenérem Lucianem Spallettim svůj potenciál už stihla ukázat. Dnes se Partenopei museli obejít bez mnoha hráčů, zejména duo Zieliński - Osimhen jim hodně chybělo. Domácí nechali na lavičce Pandeva, Buksu nebo Favilliho, šanci naopak dostala nová posila jménem Ekuban.

V prvních momentech hry byli aktivnější hosté, jenže nedokázali si vytvořit nějaký souvislý tlak, natož pak aby si vytvořili nějakou šanci. Postupem času měl stále více práce mladý brankář Alex Meret, jehož zaměstnávalo hned několik hráčů Grifů. První opravdu nebezpečnou šanci si tak vytvořila Neapol až po půlhodině hry. Lorenzo Insigne totiž tvrdou ranou brankáře Sirigua pořádně protáhl.

O devět minut později už mohl stratég Luciano Spalletti konečně zatleskat umu svých svěřenců. Politano totiž vybojoval míč a předal jej na střed Fabiánu Ruizovi. Španělský záložník si udělal prostor kolem svého strážce a přesnou ranou poslal míč přímo k tyči - 1:0 pro hosty.

Po změně stran už to taková hitparáda v podání Neapole rozhodně nebyla. Pět minut ukrojila časomíra z druhé půle, když se Meretovi povedlo jen se štěstím odvrátit ránu Ghiglioneho. Následně se sice Janov prosadil, jenže pro faul na brankáře Mereta nebyla trefa Gorana Pandeva uznána.

Kýženého vyrovnání se ale Grifové přeci jen dočkali a nutno říct, že zaslouženě. Dvacet minut před koncem Paolo Ghiglione našel centrem Andreu Cambiasa a ten z první krásnou dělovkou propálil Mereta i jeho obránce. Jenže pak trenér Spalletti vytáhl opravdové eso. V 82. minutě poslal na hřiště Andreu Petagnu, který o pouhé dvě minuty později využil centru od Mária Ruie a hlavou dostal míč do sítě - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele