6. kolo
25.09.2021 20:45 CET
3 : 3
(0:1)

Reportáž

Mattia Destro (© AFP)

Šestigólové drama vítěze nepoznalo: Janov hrál s Hellasem 3:3

Zajímavé utkání se odehrálo na Luigi Ferraris v Janově, kam zavítal Hellas. Hosté vedli i díky Antonínu Barákovi o dva góly, ale náskok prohospodařili a ještě v nastavení prohrávali o gól. Alespoň bod pak zařídil Veroně chorvatský útočník Nikola Kalinić. Na straně grifonů se zase dvakrát trefil Mattia Destro.

Celkem šest vstřelených gólů ještě neznamená, že se hrál skvělý fotbal od začátku do konce. Naopak první poločas byl poměrně nudný a nabídl jen málo zajímavých situací. Jedna z nich se udála hned v 8. minutě a znamenala první gól. Faraoni vykouzlil pěkný centr a Giovanni Simeone hlavou z malého vápna rozvlnil síť. Následně byly k vidění jen náznaky šancí, které však ani jedna strana nedokázala dovést do zdárného konce. Za celý první poločas padla jen jedna střela na branku a z té byl onen jediný gól.

Po změně stran se obraz hry radikálně změnil a určitě tomu pomohla střídání na obou stranách. Ve 47. minutě si dost nešikovně počínal Maksimović a za přišlápnutí Simeoneho následoval pokutový kop pro Hellas. Český záložník Antonín Barák si nedělal žádné potíže a s přehledem uklidil balón k tyči, čímž zvýšil na 2:0.

Hellas měl zápas fantasticky rozehraný, jenomže ještě nebyl všem dnům konec. V 68. minutě vytasil klíčový zákrok Sirigu proti křižné střele Lasagny a kdyby domácí brankář inkasoval, zřejmě by bylo po nadějích. Takto se Grifoni nadechli k těžko uvěřitelnému obratu. Čtvrthodinu před koncem zahrál rukou ve vápně Dawidowicz a penaltu měli k dispozici i domácí. Domenico Criscito si počínal suverénně a snížil. Za další tři minuty se pověsil do vzduchu Mattia Destro a jeho hlavička i s pomocí brankové konstrukce skončila v brance. Náskok Hellasu se rozplynul.

Zápas se dostal do totální fáze fotbalu a diváci na stadionu sledovali jednu šanci za druhou. Hostům mohl vrátit vedení Lasagna ale fantastický zákrok vytáhl Sirigu. O pět minut později založil rychlý kontr Panděv a Mattia Destro po rychlé zasekávačce a dloubáku dokonal obrat.

Příznivci Hellasu byli v šoku, ale stále ještě nebyl konec. V 87. minutě zazdil stoprocentní šanci Barák a v první minutě nastavení zařídil spravedlivou remízu hlavičkující Nikola Kalinić. Janov nakonec remizoval s Hellasem 3:3.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele