4. kolo
18.09.2021 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Riccardo Saponara (© AFP)

Fiorentina se veze na vítězné vlně, v Janově vyhrála 2:1

Už třetí výhru v řadě si připisuje Fiorentina, která tentokrát vyloupila janovské Marassi. Všechny branky padly až po změně stran. V 60. minutě poslal Violu do vedení Riccardo Saponara a minutu před koncem přidal pojistku Giacomo Bonaventura. Grifoni už jenom snížili pozdní penaltou Domenica Criscita.

Fiorentina se dostává do zajímavé formy a v Janově si zaslouženě dokráčela pro třetí vítězství v řadě. Hosté na nic nečekali, od první minuty byli aktivnější, ale obrana Grifonů odolávala. V 17. minutě musel Sirigu vyrážet nepříjemný balón Biraghiho robinsonádou, v dosud největší šanci zápasu.

Stadion v Janově zkrápěl vydatný déšť a ve 25. minutě přišla pro hosty velká nepříjemnost. Gaetano Castrovilli nešťastně naletěl na vzdálenější tyč a poranil si ruku. Trenér Vincenzo Italiano tak musel připravit první střídání a do hry poslat Alfreda Duncana. I Janov měl jednu slušnou příležitost po chybě brankáře Dragowskiho, nicméně Criscito to nedokázal potrestat.

Bylo to zajímavé utkání a po změně stran se diváci konečně dočkali gólů. Přesně po hodině hry si navedl balón na pravačku Riccardo Saponara a utaženou střelou k tyči nedal Siriguovi šanci. Janovští to najednou museli otevřít a to byla voda na mlýn rychlým protiútokům Violy. Dvacet minut před koncem selhal v koncovce Duncan a dobrý zákrok si připsal Sirigu.

Viola se domácím bez problému bránila a minutu před koncem ji uklidnil druhým gólem Giacomo Bonaventura. Saponara si počkal na náběh a Bonaventura pak skrze nohy Hernaniho poslal balón do sítě. Janovští už měli na odpověď málo času, ale v nastavení se jim podařilo alespoň snížit. Igor ve vápně fauloval Badelja a sudí odpískal pokutový kop. Domenico Criscito penaltu bezpečně proměnil, ale víc už Grifoni nestihli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Za odmocninku z minulého kola by měla Fiorentina vyhrát. To by se ale nelíbilo některým společnostem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele