32. kolo
09.04.2022 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Nicolo Barella (© AFP)

Chorvatský mozek Perišič posunul Inter dvěma asistencemi zpět na druhé místo

Inter Milán zvítězil v domácím utkání 32. kola Serie A proti Veroně 2:0 a udržel kontakt s vedoucím městským rivalem AC. Hosté nedokázali vzdorovat úvodnímu tlaku a během půl hodiny inkasovali dvě branky. Na obou se finální přihrávkou podílel Ivan Perišič. Český reprezentant Antonín Barák do zápasu kvůli zranění opět nezasáhl.

Inter Milán si po vypadnutí z Ligy mistrů a dvou remízách v řadě konečně zlepšil náladu, když v posledním ligovém kole porazil ve venkovním duelu Juventus 1:0. I díky této výhře se Nerazzurri stále drželi v boji o titul. Na první AC ztráceli čtyři body, v kapse však měli zápas k dobru. K udržení se na špici však potřebovali porazit Veronu, která z posledních sedmi klání prohrála pouze jednou, a do duelu tak rozhodně nenastupovala bez šance na úspěch.

Aktivnějším týmem byl však od úvodního hvizdu domácí celek. V 18. minutě vyslal Perišič přízemní střelu z hranice šestnáctky, gólmana však nepřekvapil. Chorvatský křídelník o chvíli později pobídl centrem do vápna Nicolu Barellu, jenž hlavičkou bravurně zavěsil míč pod břevno a otevřel skóre utkání. Inter pokračoval v naprosté dominanci a po půlhodině hry se radoval znovu. Nikým nekrytý Edin Džeko pouze doklepl balon do sítě po skvěle mířeném rohovém kopu. Hosté se postupně oklepali a dostali k několika šancím. Vidět byl především Giovanni Simeone, který našel recept na průnik milánskou obranou. Kontaktní branku z toho však nevytěžil.

Verona se po poločasové přestávce zlepšila v rozehrávce a se svým soupeřem hrála přinejmenším vyrovnanou partii. Obrovskou příležitost si ale v 73. minutě vybojovali na druhé straně Milánští. Na konci působivé kombinace stál Danilo D’Ambrosio, jeho střelu ovšem dokázal vytěsnit na tyč gólman Lorenzo Montipo. Hellas měl šanci na korekci skóre o 10 minut později, když z hranice vápna vypálil Ivan Ilič. Míč však dokázal zablokovat reflexivní hlavičkou Milan Škriniar a slibně rozjetá akce skončila u rohového praporku.

Inter potvrdil roli favorita a z utkání si odnesl plný počet bodů. Další zápas čeká Nerazzurri 15. dubna, kdy se střetnou se Spezií. Verona o tři dny později svede souboj s Atalantou.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Děsí mě kurz na dvojku, který je o 3 vyžší, než by odpovídal kurzu na jedničku-akt. u našich opisovaču 1,36.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele