36. kolo
06.05.2022 18:45 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Inter Milán otočil duel s Empoli a vrátil se na první místo

Interu se úvod utkání s Empoli nepovedl a prohrával dokonce už o dvě branky, ale opět dnes ukázal svou velikost. Ve formě hrající Lautaro Martínez si pak zaslouží absolutorium, protože se dvěma góly podílel na velkém obratu. Inter se vrací na první místo a doufá v zaváhání AC.

Nerazzurri nehodlali nic podcenit a trenér Simone Inzaghi poslal na hrací plochu od prvních minut opory jako Lautara Martíneze, De Vrije, Škriniara nebo Barellu s Brozovićem. Proti svému klubu se postavil mladý útočník Andrea Pinamonti, který samozřejmě Interu v závodě o mistrovský titul nepokrytě fandí. Dnes to tak ale vůbec nevypadalo.

Už po dvou minutách se totiž prosadil a opařené San Siro poprvé utichlo. Mladý Polák Szymon Zurkowski přihrával z levé strany před bránu a tam se ve skluzu povedlo Pinamontimu dostat míč do sítě. Brankář Samir Handanovič se ani nepokoušel o zákrok.

Tahle dvojice, tedy Zurkowski a Pinamonti, hodně zlobila domácí obranu a po deseti minutách se jí povedlo dát další branku. Radost z ní ale Zurkowski právě po nahrávce Pinamontiho neměl moc dlouho. VAR totiž posoudil celou akci jako ofsajdovou a branku neuznal. Blízko ke srovnání měl o chvíli později Barella, jenže ten svou ránu nasměroval jen těsně vedle tyče.

Tlak Interu narůstal a chvíli se jeho tifosi radovaly, když ve 22. minutě sudí za faul Parisiho pískal pokutový kop. Jenže po zhlédnutí videa svůj výrok přehodnotil a penaltu odvolal. A to nebyla jediná pohroma pro Inter, protože za dalších pět minut lovil brankář Handanovič míč ze sítě podruhé! Překvapivý vývoj utkání korunoval talentovaný záložník Kristjan Asllani, který si zpracoval míč a krásně ho poslal do poloprázdné brány - 2:0 pro outsidera.

Inter potřeboval zabrat a pomohla mu šťastná teč. Tedy šťastná z jeho pohledu, protože ve 40. minutě si ostrý centr před bránu ve snaze ho odvrátit napálil Simone Romagnoli do vlastní sítě! Inter tedy vstřelil branku před koncem první půle a to ho nakoplo. Během dalších čtyř minut totiž dokázal smazat náskok Empoli. Turecký záložník Hakan Çalhanoğlu pronikl k vápnu a přihrál pod sebe. Tam si naběhl Lautaro Martínez, nechal si míč skočit a napálil ho krásně do sítě!

Inter byl zpátky ve hře a hodlal to dokázat i po změně stran. Chvíli mu sice trvalo, než zase našel správný rytmus a tempo, ale po hodině hry už vedl. Zajímavý centr do vápna odvracel Riccardo Fiamozzi tak nešťastně, že namazal přímo na kopačku Lautara Martíneze - 3:2.

Obrat byl dokonán, ale ani tehdy Inter neustal. Většinu jeho dalších šancí, jako třeba tu ze 79. minutě v podání Joaquína Correy, vychytal brankář Vicario. Pochytal i dvě obrovské šance bosenského paliče Džeka. Jenže ve čtvrté minutě nastavení se Vidalovi povedlo najít zpětnou nahrávkou před bránu volného Alexise Sáncheze a zkušený Chilan stvrdil výhru Interu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele