11. kolo
30.10.2021 18:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Giovanni Simeone (© AFP)

Juventus opět selhal, ve Veroně prohrál 1:2 díky gólům Giovanniho Simeoneho

Juventus nevyhrál ani ve třetím ligovém zápase v řadě a znovu prohrál. Nad síly byla Verona, kterou dvěma góly spasil Giovanni Simeone. Argentinský útočník před týdnem čtyřmi góly sestřelil Lazio a nyní si vychutnal i Juventus.

Byl to zvláštní večer především pro jednoho muže - Igora Tudora. Současný trenér Hellasu dlouhá léta působil v Juventusu a mimo to si stihl zahrát i s Pavlem Nedvědem. Pod chorvatským trenérem se začalo veronskému mužstvu dařit a sobotní duel to jenom potvrdil.

Pro trenéra Allegriho je to velká nepříjemnost a je nutné si přiznat, že jeho pozice je v bezprostředním ohrožení. Takový začátek sezony si v Turíně nepředstavovali a že bude Stará dáma ztrácet na čelo už tolik bodů, věřil málokdo.

Allegri oproti zápasu se Sassuolem promíchal sestavu, ale kýžený výsledek to nemělo. Začátek byl v podání hostů přímo katastrofální. V 11. minutě obrana Juve propadla, Szczęsny sice vyrazil střelu Baráka, ale pouze před dorážejícího Giovanniho Simeoneho. Hned za další tři minuty dostal Simeone spoustu prostoru navést si balón na silnější pravačku a parádní ranou vymetl šibenici! Juventus prohrával po čtvrthodině už o dva góly. A to byl klíčový okamžik, protože tuto ztrátu už nedohnal. Hellas byl v prvním poločase aktivnější, na branku vystřelil celkem čtyřikrát, zatímco hosté registrovali jen jeden pokus.

Juventus poprvé střídal až po hodině hry, jenomže do žádného velkého tlaku se nedostal. Defenzíva Hellasu hrála výborně a hvězdy Staré dámy si nevěděly rady. Až deset minut před koncem vykřesal naději Weston McKennie, který výborně zužitkoval přihrávku Danila a ranou o břevno překonal Montipa. Na vyrovnání bylo ještě dostatek času, ale obrana Hellasu si dál vedla bezchybně. V 90. minutě prověřil Montipa nepříjemnou ranou Dybala a na druhé straně minul branku svojí pumelenicí Antonín Barák. Český záložník odehrál celé utkání a přispěl tak k překvapivé výhře 2:1. Juventus prohloubil svojí krizi, ale na výsledek musí rychle zapomenout, protože ho čeká Liga mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele