27. kolo
26.02.2022 18:05 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Moise Kean (© AFP)

Empoli doma padlo, dvakrát totiž neuhlídalo Vlahoviće

Stará dáma si poradila s bojovným Empoli a opět děkuje snajprovi Vlahovićovi. Srbský talent si dnes připsal na konto dvě branky a potvrdil, že umí být rozdílovým hráčem ve velkoklubu. Juventus si díky němu pojistil čtvrtou příčku před Atalantou.

Empoli doma svádělo tuhý boj s Juventusem, do kterého šlo v roli jasného outsidera, ale rozhodně se nevzdávalo. Brankáři Vicariovi ale muselo být dávno jasné, že dnes to rozhodně nebude snadná záležitost. Poprvé mu muselo výrazně zatrnout v sedmé minutě, když si do vápna naběhl Denis Zakaria, dostal míč a krásnou ranou pálil právě do míst, kam se stihl brankář Vicario včas přemístit.

Velká pozornost byla samozřejmě upřená na kanonýra Dušana Vlahoviće, který se po nahrávce od jinak nepříliš využívaného Moiseho Keana dostal k míči a křížnou ranou ho napálil těsně vedle vzdálenější tyče. Ohledně Keana měly italské deníky v poslední době napilno, ale dnes jim mladý hrot aspoň trochu odpověděl. Po krásném centru taky nepříliš populárního Rabiota z levé strany uklidil přesnou hlavičkou míč do sítě - 1:0.

Stará dáma vedla, ale zcela bez problémů to dnes nebylo. Ke konci první půle musel střídat Zakaria a na jeho místo přišel Locatelli. A krátce poté Juve inkasovalo. Pět minut zbývalo do konce první půle, když obrana Juventusu předvedla hrůzostrašnou minelu, nikdo z čtveřice obránců nebyl schopen míč odvrátit a pohotový Szymon Źurkowski ho napálil za záda svého krajana.

Jenže ani Juventus se nehodlal smířit s remízovým výsledkem a ještě do konce poločasu ukázali svoji jasnou převahu. Pro tyhle případy si Agnelliho fotbalová velmoc pořídila mladého Srba s obrovským potenciálem Dušana Vlahoviće a ten se po premiérové trefě v Lize mistrů opět ukázal. Pomohla mu k tomu obrovská hrubka Bandinelliho, po níž Cuadrado nesobecky vyzval Vlahoviće ke skórování. Někdejší hráč Fialek z Florencie si položil obránce a napálil míč do sítě.

S elegancí sobě vlastní Vlahović podobným způsobem načal i poločas druhý. Do uličky mu nahrál míč kolega z útoku Morata a Vlahović si jednoduchým lobem poradil i s Vicariem. Ani to ale nebylo všechno a toskánský celek se vydal na poslední zteč. Povedl se mu nákop do vápna, k míči se prodral Andrea La Mantia a dorážkou překonal brankáře Szczęsného. Víc ale Empoli nestačilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele