12. kolo
05.11.2021 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Federico Di Francesco (© AFP)

Empoli neudrželo výhru nad Janovem, ten srovnal v závěru

Páteční předehrávka 12. kola Serie A nabídla až nečekaně gólovou přestřelku mezi Empoli a CFC Janov. To šlo brzy do vedení, ale konečnou remízu muselo vybojovat až pár minut před koncem.

Empoli šlo do domácího utkání proti Janovu v mnohem lepší náladě i pozici, ale přesto ho nečekalo nic snadného. O tom ho ostatně přesvědčila hned 10. minuta, protože právě tehdy se stal zlomový okamžik celé první půle. Sudí totiž postřehl hru rukou a pískal penaltu. Chvíli se sice u videa řešilo, jestli Fiamozzi náhodou nezasáhl míč rukou ještě před vápnem, ale nebylo tomu tak. Penalty má v Janově doživotně zamluvené kapitán Domenico Criscito a janovští dobře vědí proč - 1:0.

Empoli se s nepříznivým stavem utkání přirozeně nehodlalo smířit a posílalo za obranu Grifů jeden centr za druhým. Díky teči hostujícího obránce se po třiceti minutách dostal do výhody útočník Bandinelli, jenže jeho rána směřovala těsně nad!

Jinak toho první půle zas tak moc nenabídla. Po změně stran už to ale bylo lepší. Empoli se stále více tlačilo do koncovky a Janov měl stále větší potíže zastavovat jeho rychlé akce. Výraznější aktivita před bránou hostí byla zřejmě způsobena také nasazením útočníka Cutroneho, který začíná dostávat stále více prostoru.

Po hodině hry se Empoli konečně dočkalo. Źurkowski našel krásným pasem do vápna Federica Di Francesca, který míč zkrotil a neomylně zamířil! A s Grify bylo ještě hůř po dalších deseti minutách. Útočícího Szymona Źurkowského totiž nikdo nehlídal, tak se mladý Polák rozhodl pro střelu a ta po lehkém zaplavání zapadla přesně k tyči! Jenže tři body dnes Empoli nebyly přány. Pouhé dvě minuty před koncem totiž rozesmutnil domácí fandy Flavio Bianchi, jehož našel ve vápně Caicedo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele