25. kolo
13.02.2022 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Cagliari (© AFP)

Cagliari má další bod, remizovalo v Empoli 1:1

Fotbalisté Cagliari získali další důležitý bod v boji o záchranu. V Empoli dlouho prohrávali 0:1, ale šest minut před koncem dokázali vyrovnat, když se trefil zkušený Leonardo Pavoletti. Sardiňané se díky remíze drží mimo sestupové příčky.

Už v 6. minutě natáhl Parisi a Cragno musel do akce, když balón vyrazil na rohový kop. O chvíli později došlo ke kurióznímu okamžiku, protože se zranil hlavní sudí Federico Dionisi a na plac musel čtvrtý sudí. Utkání nedohrál ani hostující Matteo Lovato, jenž musel ze zdravotních důvodů také střídat.

Empoli bylo nebezpečnější a po půlhodině hry nadělal starosti svému týmu Cragno, jehož chybu ale domácí nepotrestali. Azzurri se dočkali až posléze, po rychlém kontru Bajramiho, který před vápnem našel Andreu Pinamontiho a ten nekompromisně zavěsil. V prvním poločase se vinou střídání i ošetřování nastavovalo dlouhých osm minut, ale další změnu skóre to nepřineslo.

Sardiňané tahali za kratší konec a museli reagovat. Jedovatou ránu mimo branku vyslal v 50. minutě Gastón Pereiro a o čtyři minuty později si všechno zopakoval, přičemž brankář Empoli musel zasahovat.

Po hodině hry se Empoli dožadovalo pokutového kopu za hraní rukou, ale VAR jejich prosby nevyslyšel. Tlak Cagliari se stupňoval a šest minut před koncem se Sardiňané dočkali zaslouženého vyrovnání. Závar před brankou zakončil zblízka Leonardo Pavoletti - 1:1. Stejný hráč mohl dokonat obrat, ale jeho hlavička se stočila těsně vedle. Dlouho se nastavovalo i ve druhém poločase, ale stav 1:1 zůstal až do konce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ted se ukáže, jak to bylo v Bergamu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele