8. kolo
17.10.2021 15:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Atalanta si v Empoli s chutí zastřílela

Atalanta dala na stadionu Carla Castellaniho zapomenout na předchozí porážku s Milánem a místní Empoli smetla čtyřmi góly. Velkou měrou se o to zasloužil slovinský útočník Josip Iličić, autor dvou branek. Jinak povedený výkon mu poněkud kaz neproměněná penalta.

Atalanta získala před zápasem Ligy mistrů tři body a to je pro ní nejdůležitější. Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho přitom nevstoupili do utkání ideálně a Empoli mělo v úvodní desetiminutovce na kopačkách dva góly. Nejprve na poslední chvíli zablokoval Di Francesca Palomino a o chvíli později překazil Hendersonovi radost na brankové čáře Demiral. Kdyby domácí Azzurri vstřelili první gól, mohlo se utkání vyvíjet úplně jinak.

Bohužel pro domácí Tifosi, Empoli své příležitosti neproměnilo a záhy přišel trest. Ztrátu na polovině hřiště využila Atalanta k rychlému kontru a Pašalić nehamounil, předložil balón Iličićovi, který trefil prázdnou branku! Pro Slovince to byla jedna z jednodušších branek. Orobici se uklidnili a ve 26. minutě přidali druhý gól. Luis Muriel šikovně sklepl balón Iličićovi, jehož rána zapadla přesně k tyči - 2:0.

Zkušený útočník už měl na svém kontě dva góly a vyhlížel hattrick. Otřesení domácí se ale nevzdali a rychle přispěchali s kontaktní brankou. Federico Di Francesco si zpracoval balón na prsa a křižnou ranou k tyči vrátil Empoli do hry. Oba celky ještě v prvním poločase poprvé vystřídaly a blízko dalšímu gólu byla před koncem poločasu Atalanta. Střelu Muriela ale dobře zpacifikoval brankář Vicario.

Hostující Orobici ještě neměli vyhráno, ale na začátku druhého poločasu vstřelili uklidňující třetí gól, který udal další ráz zápasu. Mario Pašalić hlavou dobře sklepával balón pro Zapatu, ovšem před ním zasáhl Mattia Viti a vstřelil si vlastní gól. Utkání pak mohl definitivně rozhodnou Iličić, jenomže penaltu nařízenou za faul na Zappacostu neproměnil - balón poslal nad branku.

Atalanta měla i další šance a čtvrtého gólu se tak jako tak dočkala. Malinovskyjho ještě skvěle vychytal Vicari, ale na přihrávku Pašaliće a doklepnutí Duvána Zapaty byl krátký. Přitom chvíli před tím zachraňoval na brankové čáře gól opět Demiral. Každopádně čtvrtá branka byla konečná. Atalanta se před dalším zápasem Ligy mistrů výborně naladila a navíc dala zapomenout na porážku od AC Milán.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výhra hostu přesně o jeden gol.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele