19. kolo
22.12.2021 20:45 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Franck Kessié (© AFP)

AC Milán zvítězil v Empoli a vrátil se na druhé místo

Na druhém místě italské nejvyšší soutěže přečká rok 2021 AC Milán. Rozhodla o tom jeho výhra na hřišti Empoli i souběžná porážka Neapole se Spezií. Rossoneri nakonec přestříleli domácí tým 4:2, když rovnou polovinu branek vsítil Franck Kessié. Záložníka z Pobřeží slonoviny doplnili ještě krajní obránci Alessandro Florenzi a Theo Hernández.

Hosté se museli obejít bez Zlatana Ibrahimoviće, kterého do hry nepustily problémy s kolenem. Na hrotu se tak objevil Francouz Olivier Giroud. Od úvodní minuty chyběl také ofenzivní záložník Brahim Díaz.

Empoli chtělo hrát aktivně a jasně to dalo pocítit hned z první šance. Bajrami se v šestnáctce nerozpakoval a tvrdou ranou jí těsně minul. Přesnost chyběla i Kessiému, ale byl to právě záložník z Pobřeží slonoviny, který otevřel střelecký účet utkání. Ve 12. minutě využil sklepnutí Girouda a tvrdou střelou napnul síť. Rossoneri se však dlouho neradovali, protože o šest minut později dostal prostor ke střele opět Bajrami a tentokrát jeho jedovatá rána skončila za zády Maignana. Milánský brankář si mohl počínat určitě lépe.

Svěřenci trenéra Andreazzoliho hráli s milánským AC vyrovnanou partii a dokonce byli o něco aktivnějším týmem. Pinamonti dokonce mohl využít nedorozumění Romagnoliho s Tomorim, jenomže ve finální fázi těsně minul. Snažení Empoli nebylo nic platné, protože chyby v jeho defenzivě italský vicemistr trestal. Ve 42. minutě propálil Vicara opět Franck Kessié a balón prošel brankáři přesně mezi nohama.

Závěr poločasu už patřil jednoznačně Rossoneri a co dokázali zazdít Giroud s Romagnolim se jen tak nevidí. Nejprve Giroud z metru nedokázal dopravit balón do sítě a totéž platilo i o Romagnolim, který dokonce vůbec netrefil branku.

I druhý poločas začali velice aktivně hráči v modrém, tedy Empoli a Bajrami v ideální pozici napálil břevno. S dorážkou ještě přispěchal Pinamonti, ale s ní si obrana Milána poradila. V 63. minutě se dostali hosté do trháku, když Alessandro Florenzi proměnil volný přímý kop a vstřelil tak první gól v dresu AC Milán.

Svěřenci trenéra Pioliho si kráčeli pro tři body a takřka jistotu měli po čtvrtém gólu, který vsítil Theo Hernández. Obrana Empoli opět špatně bránila a propadlý balón Hernández jednoduše napálil do branky. Domácí dostali ještě možnost kosmetické úpravy, když ruku Bakayoka posoudil sudí jako penaltovou a Andrea Pinamonti "desítku" s přehledem proměnil.

Utkání bylo zajímavé až do konce i když už žádná další branka nepadla. V úplně poslední možnosti v nastavení se opřel do balónu Romagnoli a Vicario předvedl skvělý zákrok. Hezký fotbalový moment znamenal tečku za celým zápasem.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šifra-NĚCO MEZI .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele