22. kolo
17.01.2022 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Hirving Lozano (© AFP)

Neapol veze z Boloni dvougólovou výhru

Klopýtnutí milánského AC dokonale využila Neapol, která zvítězila na Renato Dall'Ara v Boloni 2:0. Parthenopei si zajistili poločasový náskok a když na začátku druhého dějství vstřelil svůj druhý gól v utkání Hirving Lozano, bylo hotovo.

Neapol se dostala poprvé do šance v 6. minutě a domácí mohli děkovat skvělému zákroku Skorupskiho, který si počíhal na Lozanovu střelu. Parthenopei dávali od začátku najevo, kdo že je v utkání favoritem a ve 20. minutě šli do zaslouženého vedení. Hirving Lozano si tentokrát seběhl na přihrávku Elmase a možná s trochou štěstí nasměroval balón k tyči za Skorupskiho záda.

Boloňa do té doby nic pořádného nepředvedla a v prvním poločase to tak mělo zůstat. Před koncem prvního dějství ještě trefil Fabian Ruiz břevno a do šaten se šlo za nejtěsnějšího stavu. Neapol si zmařenou šanci vynahradila hned na začátku druhé půle a byl to znovu Hirving Lozano, kdo napnul síť soupeřovy branky. Přihrávku Ruize si před Skorupskim stáhl do protipohybu a pak v poklidu zakončil do prázdné branky.

Rossoblu měli na odpověď stále dost času a Siniša Mihajlović se v 52. minutě rozhodl hned pro trojí střídání. Příchody Domíngueze, Falcinelliho a Skova Olsena však dramatickou změnu nepřinesly. Neapol si udržovala dvoubrankový náskok a frustrovaná Boloňa si dál nevěděla rady. Šest minut před koncem byl srbský trenér Mihajlović vykázán na tribunu červenou kartou a ani z horního pohledu na hřiště se nedočkal kýžené kontaktní branky. Ve třetí minutě nastavení trefil tyčku Mattias Svanberg a to byl poslední zajímavý okamžik celého zápasu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele