9. kolo
24.10.2021 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Udinese (© AFP)

Atalanta nezvládla nastavení a s Udinese jenom remizovala

Atalanta byla proti Udinese blízko vítězství, jenomže těsné vedení neudržela. Ve čtvrté minutě nastavení zařídil konečnou dělbu bodů Beto, který se po rohovém kopu prosadil hlavou. Bergamaschi tak podobně jako v Lize mistrů proti Manchesteru neudrželi vedení.

Atalanta držela v prvním poločase častěji balón, ale během úvodní půlhodiny prakticky nevystřelila, zatímco Udine ohrozilo branku Mussa několikrát. Po rychlém kontru rozvlnil boční síť Molina a o pár minut později hlavičkoval přesně do míst, kde stál Musso Makengo. Teprve až ve 39. minutě přišla velká gólovka Atalanty. Na Zapatovu přihrávku pod sebe si seběhl Josip Iličić a za brankářem Silvestrim zazvonila tyčka! Vzápětí se hnal do šance i Zappacosta a tady už byl Silvestri připravený zasáhnout.

První poločas ukázal velkou územní převahu Atalanty, jenomže se zakončením to bylo horší. Účastník Ligy mistrů vystřelil jen jednou na branku a to potřeboval po změně stran jednoznačně vylepšit.

Povedlo se to. Trenér Gasperini ponechal stejnou základní jedenáctku a ta v 56. minutě vstřelila první gól. Mario Pašalić se vydal do útoku, předal balón Ruslanu Malinovskymu a jeho poněkud překvapivá střela skončila v síti. Teprve po hodině hry sáhly oba týmy k dvojímu střídání, nicméně na hrací ploše se nic podstatného nedělo. Atalanta nebyla přes trvající územní převahu vstřelit druhý gól a později za to byla potrestána.

V 89. minutě přišlo ze strany Udine první velké varování. Zebry sice přechod do útoku nezakončily, ale po sérii přihrávek si Atalanta málem vstřelila vlastní gól. Sudí nastavil ještě dlouhých pět minut a během nich se děli věci. Nejprve dostal za nesportovní chování červenou kartu trenér Gian Pier Gasperini a ve čtvrté minutě nastavení šokoval Gewiss Arénu hlavičkující Beto. Portugalec srovnal na konečných 1:1, což je pro Udinese určitě skvělý výsledek. Pro Atalantu je to jednoznačně ztráta.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele