38. kolo
21.05.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Gewiss Stadium (© AFP)

Atalanta se vyšachovala z pohárů sama, s Empoli prohrála 0:1

Po delší době bude v evropských pohárech chybět Atalanta Bergamo. Ambiciózní celek doma nezvládl zápas s Empoli a po porážce 0:1 jej na sedmém místě přeskočila Fiorentina. V Gewiss Aréně se o jedinou branku postaral ve druhém poločase Leo Štulac.

Parta trenéra Giana Piera Gasperiniho měla před sebou poslední zápas, navíc v domácím prostředí, který kdyby zvládla, kvalifikovala by se do evropských pohárů. Atalanta se ale ani tentokrát nevymanila z výsledkové krize a doma poněkolikáté v sezoně selhala.

Přitom Orobici byli favoritem a měli dostatek šancí utkání rozhodnout ve svůj prospěch. V první gólovce se ocitl Zapata a Vicario proti němu předvedl reflexivní zákrok. Atalanta si po čas prvního poločasu udržovala převahu, ale obětavě hrající soupeř jí to všemi možnými způsoby znepříjemňoval.

V 55. minutě mělo Empoli i kus štěstí, když Jeremie Boga orazítkoval střelou břevno. Byla to asi největší šance zápasu, jinak se Azzurri dařilo držet ofenzivní choutky domácích na uzdě. V 79. minutě pak Gewiss Aréna oněměla. Leo Štulac si seběhl pro přihrávku a parádní ranou nedal Mussovi šanci. V tu chvíli už Fiorentina vedla nad Juventusem a Atalanta měla jen jedenáct minut na zvrat.

Z jejího pohledu už byl výkon v závěru zápasu hodně křečovitý a hosté nejtěsnější vedení dovedli do zdárného konce. Pro Atalantu je domácí porážka malou katastrofou, která jí připravila o evropské poháry.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele