3. kolo
12.09.2021 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Stephan El Shaarawy (© AFP)

AS Řím díky trefě El Shaarawyho z nastavení porazil Sassuolo

José Mourinho oslavil tisící klání v roli hlavního kouče výhrou. Tu mu dopřálo jeho AS i přes mohutný tlak Sassuola, kterému sudí Sozza neuznal kvůli ofsajdu hned dvě branky.

Římané měli už před utkáním důvod slavit. Jejich kouč, José Mourinho, totiž dnes večer nastoupil na lavičku po tisící. A to už je sakra velký úspěch, zvlášť, když jde o tak úspěšného muže s tolika trofejemi v poličkách. Jak ale populární Portugalec říká, vždycky záleží nejvíc na dalším zápase. A Sassuolo rozhodně nechtělo domácím nechat tři body jen tak snadno.

AS, nehledě na čtvrteční účinkování v Konferenční lize, nastoupilo v plné palbě. Sassuolu se vrátil Domenico Berardi a také mladý snajpr Giacomo Raspadori, který má být nástupcem oblíbeného Ciccia Caputa. První minuty utkání ale nic převratného nenabízely. AS kontrolovalo míč, Sassuolo s ním u nohy bylo nebezpečnější.

Dokonce se mu po čtvrt hodince hry povedlo vstřelit gól, jenže Berardiho radost měla jepičí život. Sudí Sozza pískající tento ročník první ligu poprvé v životě po nápovědě od čárového rozhodčího pro Berardiho těsný ofsajd při prvotní nahrávce odvolal. A pak "Vlci" udeřili.

Tammy Abraham toho na hřišti oběhá opravdu hodně a deset minut před koncem se nechal chytře faulovat vracejícím se stoperem Vladem Chiricheşem. Lorenzo Pellegrini rozehrál standardní situaci hodně chytře po zemi na přední tyč, kam si naběhl jeho spolubojovník z reprezentace Bryan Cristante a tento Ital s kanadskými předky brankáře Consigliho jemně loboval - 1:0.

Do druhé půle přišel Gianluca Scamacca, což není v Římě zrovna populární osobnost. A je nutno říct, že jeho vliv na hru Sassuola byl enormní. Po jeho centru se na pravé straně hřiště osamostatnil Domenico Berardi, který ještě poslal přesný pas před bránu. Tam si naběhl Filip Đuričić a stihl před Patríciem tečovat míč do sítě!

José Mourinho ale nikdy neprohrál domácí zápas v Serii A a dnes s tím nehodlal začínat. Spasit ho mohl Tammy Abraham, který ale mířil jen do tyče. O chvíli později udržel AS ve hře Rui Patrício, na němž si vylámal zuby zakončující Berardi. Lorenzo Pellegrini zase po skvělém sprintu přes tři hráče poslal ránu nad břevno.

Sassuolo v tu chvíli mačkalo AS. Hamed Traorè pálil z dálky hodně tvrdě na bližší tyč, kterou taky trefil. Když už se zdálo, že se oba soupeři rozejdou s bodem, zasáhl střídající Stephan El Shaarawy. Tomu totiž sklepl Manciniho nákop Šomurodov přímo na kopačku a El Shaarawy zakroutil míč k tyčce! AS mělo ale obrovské štěstí, protože Gianluca Scamacca srovnal neméně povedenou střelou, jenže jeho trefu sudí pro ofsajd neuznal.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
scr

2:0

Reagovat
Houfi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele