5. kolo
23.09.2021 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Tammy Abraham (© AFP)

AS Řím s vypětím všech sil těsně porazil Udinese

Uf, to bylo zase jednou trápení. Římské AS sice doma vyhrálo a porazilo díky jediné brance Udinese, ale že by se na to dalo dívat, to se rozhodně říct nedalo. Domácí hráči evidentně na kraji se silami ataky soupeře vůbec nestíhali a měli štěstí, že jediným gólem rozhodl Abraham.

AS Řím potřeboval nutně zabrat a za tím účelem se mu moc hodilo domácí utkání s Udinese. Trenér Mourinho se rozhodl nikoho nešetřit ani před derby, takže v základu opět figurovali Cristante, Patrício, Karsdorp nebo Zaniolo s Abrahamem. Do první palebné pozice se dostal Henrik Mchitarjan, jenže ve čtvrté minutě pálil těsně vedle. Míč dokonce lízl tyčku.

Udinese toho směrem dopředu v první půli taky moc nevymyslelo, ale především AS mělo určitě na víc, než jen posouvat míč kolem půlící čáry bez větší snahy nebo invence. Jeho hra byla vysoce stereotypní. Naštěstí pro "Vlky" se v 36. minutě utrhl k sólu po postranní čáře Riccardo Calafiori a i když u každého kroku vypadal, že se o něj pokouší infarkt, dokázal přejít přes dvojici soupeřů. Před bránou našel Tammyho Abrahama, který patou se štěstím skóroval - 1:0.

Ve 41. minutě se po centru ze strany natahoval Pussetto, jenže hlavičkou zakončil nad! Druhá půle byla jedna velká nuda. Domácí favorit dokonce ani jednou nevystřelil na bránu. Trenér Mourinho viditelně unavené hráče střídal až ke konci a brnkal svým tifosi na nervy. Udinese mělo po fyzické i mentální stránce jasně navrch, ale nic z toho nevytěžilo. Jen červenou kartu pro kapitána Pellegriniho, který kvůli tomu přijde o římské derby.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
scr

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele