19. kolo
22.12.2021 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Sampdorie (© AFP)

AS Řím selhal a Sampdorii nechal bod

Římané selhali a nedokázali navázat na minulou výhru. Na domácí půdě si jen rozdělili body se Sampdorií, které zachránil alespoň bod Manolo Gabbiadini.

Trenér José Mourinho se spolehl na stejnou jedenáctku, která v minulém kole dokázala porazit Atalantu. Dnes měli "Vlci" o poznání snadnějšího soka, janovskou Sampdorii. Na tu má speciálně trenér Mourinho poměrně špatné vzpomínky ještě z dob, kdy koučoval Inter. Doria mu sice zajistila titul, když porazila AS Řím. Ale dříve hrané vzájemné utkání ho tak naštvalo, že své pocity shrnul do dnes již legendárního gesta spoutaných rukou.

Náhradní brankář hostí Falcone měl co dělat, aby ve třetí minutě ustrážil ránu Mchitarjana, což se mu nakonec povedlo. "Vlci" měli sice stále častěji míč na kopačkách, ale obrana Sampdorie se pohybovala velmi jistě a kompaktně, takže se staticky hrající domácí vepředu dost trápili. Dlouho nemohli přijít na klíč, který by bránu janovského soka otevřel.

Opticky se sice AS dařilo kombinovat a zaměstnávat obránce "Námořníků", ale na šanci jsme čekali hodně dlouho. Protiútoky, které minule platily na Atalantu, dnes postrádaly přesnost, nápad i rychlost. Tak jsme se protrápili až do konce první půle. Do té druhé už nenastoupil zraněný Tammy Abraham.

Místo něho se na hrotu AS rval mladíček Afena-Gyan. Doria překvapivě vystrčila růžky po sedmi minutách z druhé půle, když domácí spasila tyč. Naději pro domácí barvy vnesl na hřiště Eldor Šomurodov, pro nějž to bylo v podstatě derby. A trenér Mourinho měl šťastnou ruku, protože po pěti minutách na hřišti se Šomurodov dostal k míči a houštinu těl dokázal napodruhé prostřelit!

Jenže ani to Římanům nestačilo k tolik vytoužené výhře. V 80. minutě totiž jejich obrana zaspala při bránění rohu. Colleyho rána se ještě otřela o tyč, ale dobíhající Manolo Gabbiadini už dokázal míč poslat do sítě.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele