14. kolo
28.11.2021 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Tammy Abraham (© AFP)

AS Řím těsně porazil Turín, rozhodl Abraham

Tammy Abraham se konečně ukazuje jako velmi schopný zakončovatel, který Římanům dokáže zajistit tři body. Dnes večer se "Vlci" mohou radovat z výhry právě díky jeho trefě z první půle.

Římané chtěli navázat na dobrý výkon z Konferenční ligy, ale dobře věděli, že turínské FC bude mnohem náročnějším soupeřem. A trenér Ivan Jurić to jen potvrdil sestavou, kterou nechal vyběhnout na trávník Olimpica. Poté, co trochu netradičně oproti ostatním stadionům dozněla hymna AS i po tradiční hymně ligy, se AS snažilo dostat blíž k vápnu brankáře Milinkoviće-Saviće.

Plány portugalskému trenérovi trochu pokazilo brzké zranění kapitána a playmakera Lorenza Pellegriniho, který musel odstoupit už po pár minutách. A Turín opravdu ukazoval, že jeho forma se vzestupnou tendencí není náhodná. Především střed pole tvořený Pobegou, Lukićem a Praetem dával soupeři zabrat. Tím spíš, že obvyklí hráči Cristante s Veretoutem se dnešního duelu neúčastnili.

Po třiceti minutách už se ale AS prosadilo. Povedlo se mu trochu ukolébat svého soka a zasadit mu nečekaně ránu. Ve 32. minutě rozjel ve formě hrající Mchitarjan rychlou akci, Zaniolo nechal míč projít na Tammyho Abrahama a ten nemilosrdně zavěsil - 1:0 pro "Vlky".

Druhou trefu si mohl Abraham připsat z penalty, navíc když nebyl na hřišti ani Veretout. Jenže sudí Chiffi změnil svůj verdikt a faul Buongiorna na El Shaarawyho vynuloval ofsajdem, kterého se pár vteřin nazpět dopustil právě Abraham. Penaltu odvolal asi po pěti minutách čekání.

Do druhé půle už se zapojil i Zima, ale z pohledu trenéra Juriće to nebyl zrovna vítězný tah. Římané sice s postupem času vykazovali stále větší únavu, ale ani to hostům nestačilo k bodům. Ani několikeré střídání jim nestačilo a nakonec si domů odváží těsnou porážku.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
pastal

Pro Řím je právě výhra že má Cristante covid bez něho v základu je to mnohem lepší jen ať si aspon měsíc odpoči a Mourek uvidí že to jde i bez něho

Reagovat
Johny1993

Přesně tak, naprosto souhlasím s tímto názorem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele