9. kolo
24.10.2021 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

José Mourinho byl vykázán na tribunu (© AFP)

Na Stadio Olimpico branka nepadla a Neapol poprvé ztratila

Neapol zůstává na čele tabulky, ale už je to jenom o skóre. Proti AS Řím měli Partenopei několik dobrých příležitostí, ale žádná neskončila gólem. Neprosadili se ani domácí a tak diváci na Stadio Olimpico branku neviděli.

Pokud se chtěla Neapol vrátit na první místo, musela na Stadio Olimpico bezpodmínečně bodovat. Římané ale cítili povinnost omluvit se vlastním fanouškům za průšvih v Norsku a proti komu jinému uspět než stoprocentní Neapoli.

Byl to vyrovnaný souboj, který nabídl šance na obou stranách. První gólovku si vypracoval AS Řím. Lorenzo Pellegrini si udělal střeleckou pozici a na poslední chvíli se mu vrhl do rány Koulibaly a balón zablokoval na rohový kop. Ve 21. minutě se přihlásila o slovo i Neapol, ale přímák Politana se mezi tři tyče nevešel. Čekalo se na výraznější chybu, kterou by ta či ona strana potrestala.

Gól nepadl ani v závěru prvního poločasu, kdy se Partenopei dožadovali pokutového kopu po zákroku Manciniho na Osimhena. Domácí hráč ve výskoku doslova zboural útočníka Neapole, ovšem sudí s pomocí VARu dal najevo, že se o přestupek proti pravidlům nejednalo. Poločasový stav 0:0 byl vzhledem k průběhu spravedlivý.

I ve druhé půli se děly zajímavé věci a v 59. minutě přišla obrovská šance Neapole. Přihrávku před prázdnou branku poslal Mancini do vlastní tyče! O tři minuty později zase hlavičkoval Osimhen těsně nad břevno. Ze vzduchu mohli udeřit i Římané. Výborný centr z pravé strany zasáhl hlavou Mancini a bohužel pro domácí také on jen těsně minul.

Čím dál bylo jasnější, že zápas rozhodne jediná branka a tu mohl vstřelit kdokoliv. Osm minut před koncem uviděl druhou žlutou kartu za nekázeň na lavičce José Mourinho a svůj tým mohl v závěru podporovat jen z ochozů stadionu. Mimo jiné viděl, jak Zaniolo nezakončil slibně se rozvíjející brejk.

V 89. minutě Stadio Olimpico utichlo, protože Victor Osimhen hlavou překonal Patricia, nicméně bylo to z ofsajdu a branka tím pádem neplatila. Římští Tifosi si mohli zhluboka oddechnout. Rezervní sudí nastavil ještě dlouhých pět minut, ale ani během nich branka nepadla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
scr

2:1

Reagovat
HugoBoss27

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele