32. kolo
10.04.2022 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Chris Smalling (© AFP)

AS Řím dokonalo obrat proti Salernitaně

AS Řím doma dokázalo otočit nepříznivě se vyvíjející utkání se Salernitanou, i když to ze strany domácího kouče Mourinha teda byly velké nervy. Salernitaně se povedla jedna standardní situace a AS až díky střídajícím hráčům vytvořilo dvě gólovky.

Jako první se do střelby pustil jeden z nejlepších hráčů na hřišti, Henrik Mchitarjan. Jeho táhlá rána ale brankáře Sepeho z klidu nevyvedla, zamířila totiž nad břevno. Dobře se dívat po míči musel taky domácí brankář Rui Patrício, kterého pořádně vylekal hostující útočník Éderson, který pálil těsně nad. A pak to přišlo.

Po dvaceti minutách se měnilo skóre, ale rozhodně ne tak, jak by si domácí příznivci na stadionu Olimpico přáli. Salernitana rozehrávala přímý volný kop, k míči se postavil Franck Ribéry a místo střely posunul míč k Ivanu Radovanovićovi. Hráč, který přišel v zimě jako volný hráč z CFC Janov, napálil míč dělovou ranou k tyči a brankář Patrício nemohl dělat vůbec nic.

Ke konci první půle se AS snažilo neúspěšně změnit gólový stav. Nejprve padl ve vápně Mchitarjan, aby o pár chvil později fauloval Gyömber Afenu Gyana. Sudí sice nejprve pískal penaltu pro AS, k níž se sebevědomě postavil Abraham, ale následně s pomocí videa penaltu odvolal a změnil pouze na přímý kop. Herní projev favorita se rapidně změnil až s příchodem mladíka Zaniola těsně po přestávce. Právě jeho pokusy zabíraly brankáři Sepemu nejvíc práce.

Patnáct minut před koncem mohl na 2:0 pro klub ze Salerna zvýšit Kastanos, ale jeho náběh brankář Patrício zastavil. Salernitana byla blízko, ale nakonec jede z Říma s prázdnou. Jako první udeřil Carles Pérez, který napřáhl z velké dálky a technickou ranou poslal míč krásně k tyči. A o pouhé tři minuty později Řím dotáhl skóre ve svůj prospěch. Centrovaný míč střídajícího Veretouta poslal do sítě Chris Smalling a zajistil svému týmu cennou výhru.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele