26. kolo
19.02.2022 18:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Antonín Barák (© AFP)

AS Řím díky dravému mládí ukopalo s Hellasem bod

AS Řím jen remizoval s Hellasem Verona a to ještě může být za dělbu bodů rád. Hellas totiž sehrál naprosto parádní první půli, po níž odcházel do šaten za stavu 2:0. Jenže po změně stran vrhl trenér Mourinho do hry dva mladíky, kteří jeho týmu zachránili aspoň remízu.

Celý první poločas byl v podání domácích Vlků jedna velká noční můra. Dost možná ten nejhorší první poločas, jaký pod vedením trenéra Mourinha pamatuju. Že AS dostává rychlé góly a zpravidla hned v prvních patnácti minutách, to už je jev tak známý a očekávaný, že by se díky němu dalo v sázkovkách snadno zbohatnout. A dnes to nebylo jiné.

Pouhých pět minut se AS bránilo, než po krásně nacvičeném signálu dostal Faraoni míč do vápna. Jeho ránu sice ještě Rui Patrício odrazil, ale dorážku ve formě hrajícího a hlavně nikým nehlídaného Antonína Baráka už mít nemohl - 1:0 pro outsidera a Totti s De Rossim, kteří seděli v čestné lóži, museli trpět.

Jako outsider si ale museli připadat domácí hráči. Vepředu nebyli schopní vymyslet absolutně nic, jejich těžkopádné a předvídané manévry hosty vůbec neohrozili a domácí si nebyli schopní dát přihrávku ani na pět metrů. V ofenzivě jim naopak dávali hosté lekci. Po dvaceti minutách sehráli další rychlou akci, Caprari se dostal do vápna a přihrál pod sebe na Adriena Tamezeho - 2:0.

Po třiceti minutách mohlo být ještě hůř, ale gól Giovanniho Simeoneho pro těsný ofsajd nebyl uznán. Po hrůzostrašné první půli už se na trávník nepodívali Viña s Oliveirou, nastoupili Zalewski a Veretout. Mnohem důležitější střídání ale vymyslel José Mourinho po hodině hry, kdy poslal do hry mladého Australana Cristiana Volpata. Hráč, který v primaveře AS nosí na zádech desítku na počest Tottiho, se mu odvděčil skvěle. Po dvou minutách na hřišti se nachomýtl k odraženému míči a napálil jej do sítě!

AS sice přidávalo na tempu, ale jeho snahy ani tak nikam nevedly. Trenér Tudor naopak poslal do hry možná až moc hráčů najednou a trochu tím rozbořil dosavadní chemii na hřišti. Střídání se ale dnes povedlo domácím. V 78. minutě skočil na trávník mladíček Edoardo Bove a po šesti minutách sebral přetažený centr. Trochu s míčem popošel doprava a když viděl mezeru u tyče, zkusil štěstí. Víc už ale AS nezvládlo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele