11. kolo
31.10.2021 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Zlatan Ibrahimović (© AFP)

AC Milán těsně porazil Římany a dotáhl Neapol

AC Milán potřeboval zareagovat na vítězství Neapole a nakonec se mu to se štěstím povedlo. Vyloupil totiž římské Olimpico, i když hrál půlhodinu v početním oslabení. Měl ale nahráno a domácí zabrali až příliš pozdě.

Souboj dvou těžkých vah se konal na Stadio Olimpico a sliboval atraktivní podívanou. Domácí "Vlci" posílení o ego Josého Mourinha v něm totiž narazili na AC Milán, jež pro změnu táhne nepopiratelné ego Zlatana Ibrahimoviće. Střet těchto dvou osobností musel mít zákonitě dopad na hru a od prvních minut opravdu bylo na co se dívat.

Domácí hned na úvod připomněli, že dnes hodlají bodovat a konečně zlomit to prokletí, o kterém si vrabci cvrlikají - totiž že proti velkým týmům AS vždy vybouchne. Ve třetí minutě se do šance cpal Lorenzo Pellegrini, jeden z hráčů s nejlepší formou v posledních týdnech. Viñovu nahrávku na přední tyči ale tečoval jen těsně vedle.

Dobrou ranou se prezentoval i Franck Kessié, který dělovky z velké a ještě větší vzdálenosti umí. Tentokrát brankář Rui Patrício zasahovat nemusel. Problémy ale čekal, protože AC je ve formě. Na hřišti se to ukazovalo s každou další rozehrávkou. Hráči Rossoneri působili nadmíru sebejistě, dokonale věděli, co a kdy mají hrát a jejich souhra vypadala až strojově přesně.

A tak když se ve 26. minutě ujali vedení, asi ani fandové AS nemohli nesouhlasit, že do vedení jde lepší tým. A byla to parádní branka. Po faulu Ricka Karsdorpa se k míči za vápnem postavil Zlatan Ibrahimović a jeho dělovka zapadla přesně k tyči!

AC ke konci první půle vstřelilo ještě jednu branku, když Ibra sklepl míč hrudí do běhu na Leãa, jenže jeho technická parádička byla pro Švédův těsný ofsajd už nadbytečná. Ibra mohl slavit svůj druhý gól pět minut po změně stran, ale VAR jeho krásnou branku pro ofsajd správně odvolal. V 53. minutě se událo něco, co popudilo domácí fandy. Stoper Ibañez ve vápně odehrál souboj tělo na tělo tak, že od něj Ibrahimović odletěl, což sudí pískal. A Franck Kessié proměnil ve druhou branku AC.

Hosté si ale přeci jen trochu zavařili, když v 66. minutě fauloval pronikajícího Pellegriniho Theo Hernández a po druhé žluté musel do sprch. AS se rovnou vrhlo do tlaku, ale štěstí mu nepřálo. Zaniolovou šanci odvrátil Kjaer, Manciniho pumelici odvrátil stejný hráč.

Naděje svitla Římanům až ve třetí minutě nastavení, když obrana AC neodvrátila centr a Stephan El Shaarawy, někdejší hráč AC, míč napálil do sítě. O chvíli později Lorenzo Pellegrini dostal ve vápně naloženo od stopera Kjaera, ale sudí už neměl dostatek času ani odvahy jít se podívat na video. AC tedy se štěstím porazilo Římany a dál nahání Neapol.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
scr

1:0

Reagovat
Houfi

2:1

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele