14. kolo
28.11.2021 15:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Sassuola (© AFP)

Sassuolo opět dobylo Milán, domácí předvedli špatný výkon

AC Milán odmítl nabídku posunout se do čela tabulky a po pěti měsících opět podlehl Sassuolu. Rossoneri sice na San Siru vedli, ale pak nepochopitelně přestali hrát a dovolili hostům vsítit tři góly. Na obrat tentokrát nebyly psychické ani početní síly, protože červenou kartu obdržel stoper Romagnoli. Dva góly z pohledu Sassuola zařídil Gianluca Scamacca a jednou se prosadil také Domenico Berardi.

Kapitán Alessio Romagnoli nepatří vždy do základní sestavy Milána, ale vinou absentujícího Tomoriho dostal příležitost se ukázat. Tuto možnost uchopil za správný konec a ve 22. minutě poslal AC Milán do vedení. Nakrátko rozehraný rohový kop vyústil v načechraný Hernándezův centr a Romagnoli na přední tyči hlavou zajistil vedení 1:0. Byl to dobrý začátek, jenomže také poslední světlý moment. Sassuolo jakoby přepnulo na vyšší obrátky a domácím to dělalo obrovské problémy.

Rossoneri se také z vedení dlouho neradovali. O tři minuty později dostal prostor ke střele Gianluca Scamacca a parádní ranou do šibenice nedal Maignanovi žádnou šanci zasáhnout. Mimochodem francouzský brankář se vrátil do sestavy po zranění. Gól Sassuolo nabudil a milánští byli od té chvíle všude pozdě. Ve 34. minutě odvrátil Theo Hernández rohový kop pouze k nohám Scamaccy a ten tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. AC Milán v závěru prvního poločasu úplně vypadl z tempa a neprobral se ani po změně stran.

Stefano Pioli sice zkusil okysličit sestavu příchodem Kessiého a Messiase, ale kýžený efekt to nemělo. Neroverdi pokračovali v aktivní hře a AC mělo s bráněním velké problémy. V 57. minutě se pustil do individuální akce Leão a myslel to dobře, jenomže netrefil cíl.

O deset minut později přišla velká chvíle Domenica Berardiho. Italský mistr Evropy si povodil Romagnoliho a střelou nasadil Maignanovi jesličky! Frustrovaný Romagnoli pak završil nepovedený výkon (brance navzdory) dalším faulem na Defrela a musel předčasně do sprch.

AC Milán prohrával doma o dva góly, hrál bez vyloučeného kapitána a čas se mu rychle krátil. Sassuolo mělo Milán přesně tam, kde ho potřebovalo mít. Italský vicemistr nepředvedl v zápase nic kloudného a zaslouženě prohrál. Po porážce ve Florencii tak ztratil všechny body i doma a odmítl se posunout na první místo tabulky. Neroverdi jsou na dvanáctí.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
milanista9

2:0

Reagovat
milanista9

Romangoli dal sice gól ale ať už skončí, jeho obranná hra se nedá sledovat, rve mi to srdce. Bakayoko, to je kdo a proč tam je? Vemte si ho zpátky k avatarum. Kessie dal dnes dva goly, fakt borec. Leao když odejde tak nám všem jen dokáže, že jsou ty jeho machrovinky k ničemu, když nedokáže dát jednu prihrávku. Je potřeba rozdat pořádný facky aby se chlapy probrali. Prohrát s někým, kdo ani nevím jak se píše a ani se nebudu namáhat abych si to zjistil přesně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele