18. kolo
19.12.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Eljif Elmas (© AFP)

Bezzubý Milán doma podlehl Neapoli

Stejně jako v březnu i tentokrát veze Neapol ze San Sira nejtěsnější vítězství. Zápas plný soubojů s minimem stoprocentních šancí rozhodl už po pěti minutách Eljif Elmas. Milánští si s organizovanou hrou Partenopei vůbec nevěděli rady a po porážce klesli na třetí místo.

Měl to být hřeb večera. Osmnácté kolo svedlo dohromady AC Milán a SSC Neapol, tedy dva týmy, které pomýšlejí na nejvyšší příčky, ovšem místo ofenzivní podívané to byl litý boj.

Samotný začátek utkání diváky určitě navnadil. Po pěti minutách předvedli Rossoneri katastrofální bránění rohového kopu a Eljif Elmas, nehlídaný Tonalim ani Ibrahimovićem, na přední tyči hlavičkoval úspěšně do sítě.

Odpověď Milána mohla přijít v 18. minutě, ale Ibrahimović po centru Balla-Tourého hlavičkoval těsně vedle. Po hříchu to byla jedna z mála příležitostí v průběhu prvního poločasu. Za zmínku ještě stojí Florenziho pumelenice těsně vedle branky, jinak to byl spíše boj ve středu hřiště. Sudí Massa nechal plynout poměrně tvrdou hru a žlutou kartou ocenil jen Di Lorenziho.

Obě strany nastoupily do druhého poločasu beze změn a hned na začátku měl slušnou příležitost opět Ibrahimović. Švéd zakončoval z úhlu a Ospina výborným zákrokem vyrazil balón na rohový kop! Jinak byl obraz hry totožný. AC se přes dobře organizovanou defenzivu Neapole těžko dostávalo a ke zlepšení nevedlo ani Pioliho střídání. Rossoneri posílili ofenzivu o Girouda, Saelemaekerse nebo Castilleja, avšak bezvýsledně.

Teprve v závěrečných minutách si domácí vytvořili tlak a jeho výsledkem byla branka vstřelená Franckem Kessiém. Záložník Pobřeží slonoviny se dostal k dorážce, nicméně jeho radost byla zbytečná. VAR systém odhalil Giroudův zvláštní ofsajd a branka neplatila. Francouz sice ležel na zemi a zdánlivě nezasahoval do hry, jenomže měl před sebou Juana Jesuse a toho ve svém postavení určitě ovlivnil.

Sudí Massa i díky průtahům nastavoval větší porci, než původní čtyři minuty, ale ani to milánskému AC nepomohlo. Neapol znovu po půlroce vyloupila San Siro a posunula se na průběžnou druhou příčku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net, o2tv.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad nezíská host zpět 3 ztracené bodíky z minulého kola .

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele