3. kolo
12.09.2021 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Zlatan Ibrahimović (© AFP)

AC Milán porazil Lazio 2:0, trefil se i Ibrahimović

Výborný výkon podal AC Milán, který na San Siru hostil Lazio Řím. Rossoneri zvítězili po brankách Leãa a Ibrahimoviće a zůstávají stoprocentní. Konečný výsledek mohl být z pohledu domácích ještě vyšší, ale Kessié v prvním poločase neproměnil pokutový kop.

Diváci na San Siru sledovali šlágr kola a zejména domácí příznivci mohli být naprosto spokojeni. Kvůli absenci Girouda se postavil na hrot útoku Rebić, zatímco uzdravený Ibrahimović začal na lavičce náhradníků.

Milán byl po celé utkání lepším týmem a postupně si vytvářel šance. V první zakončoval po rohovém kopu kapitán Romagnoli a Reina byl včas na místě. O chvíli později následovaly hodně nepřesné pokusy Thea Hernandéze a Leãa. Na druhé straně hlavičkoval zády k brance Milinković-Savić a i Maignan ukázal pozornost. Už to vypadalo, že se oba celky do kabin rozejdou bez branek, když ve 45. minutě udeřil Rafael Leão. Portugalský rychlík si vyměnil balón s Rebićem a jeho přízemní střela skončila v síti. AC Milán mohl ještě v nastavení odskočit na rozdíl dvou branek, když kontakt Kessiého s Immobilem posoudil sudí jako penaltový. Sám faulovaný záložník Pobřeží slonoviny se postavil ke značce a střelou orazítkoval břevno.

Lazio sice neskládalo zbraně, ale proti dobře organizované defenzivě Milána se prosazovalo jen sporadicky. Stefano Pioli se v průběhu druhého poločasu rozhodl pro nasazení Ibrahimoviće a velezkušený Švéd se po sedmi minutách pobytu na hřišti uvedl gólem. Hlavní podíl na brance měl Rebić, který Ibrahimovićovi přihrál před prázdnou branku a snazší gól snad Ibra v kariéře nedal.

Horší premiéru si v nové sezoně odbyl Bakayoko, který jednak uviděl žlutou kartu a posléze musel být kvůli zranění znovu střídán. Milánští kontrolovali hru až do konce zápasu a mezitím Ibra přestřelil po Saelemaekersově nápadité přihrávce. Lazio ohrozilo Maignanovu branku snad jen jednou a po Immobileho střele zasáhl francouzský brankář. AC Milán porazil Lazio 2:0 a výborně se naladil na utkání Ligy mistrů proti Liverpoolu.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
milanista9

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele