8. kolo
16.10.2021 20:45 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Olivier Giroud (© AFP)

V Miláně sklapla "Csaplárova" past, AC proti Hellasu otočilo výsledek

Hodně zklamaní odjíždějí z Milána hráči Hellasu Verona. Na slavném San Siru vedli po prvním poločase o dva góly, přesto si nevezou ani bod. AC předvedlo fantastický obrat a v Serii A stále zůstává neporaženo. V závěru utkání se dostal do hry i Zlatan Ibrahimović, ale mezi střelce se nezapsal.

Milánu chyběli kvůli koronaviru dva klíčoví hráči - obránce Theo Hernández i útočník Brahim Díaz. Aby toho nebylo málo, ze hry byla i brankářská jednička Mike Maignan, kterého nahradil Cyprian Tătăruşanu.

Rumunský brankář dlouho čisté konto neudržel. Hellas využil vlažného začátku Rossoneri a už v 7. minutě se ujal překvapivého vedení. Caprari našel mezeru mezi stoperskou dvojicí a po přihrávce pohotově a neomylně zakončil. AC Milán přispěl s odpovědí, ale Maldini branku z voleje přestřelil. Hellas byl každopádně mnohem nebezpečnější a Milán si koledoval o další gól.

Ve 21. minutě byl pozdě v souboji Romagnoli a sudí pískal po kontaktu s Kalinićem pokutový kop. K němu se postavil český reprezentant Antonín Barák a prudkou střelou k tyči nedal Tătăruşanovi vůbec žádnou šanci. Hellas vedl v Miláně už o dva góly a to byl pro Pioliho svěřence budíček.

Milánští skutečně přidali a začali si vytvářet šance. Sváteční střelec Calabria zpoza šestnáctky přestřelil a stejně si vedl i Rafael Leão. Ten přišel v průběhu prvního poločasu místo "utopeného" Rebiće. O poznání přesněji už mířil Saelemaekers, avšak jen do náruče Móntipa.

První poločas se hráčům Rossoneri vůbec nepodařil, ale nebylo důvod skládat zbraně. Milánští se sice nemohli prosadit ani na začátku druhého poločasu, nicméně v 59. minutě se povedlo načechrat balón Leãovi a Olivier Giroud hlavou vykřesal naději.

Inkasovaná branka Veronu hodně zviklala a AC Milán se do toho dle očekávání opřel. Leão po další pěkné akci rozvlnil jen horní síť a v 74. minutě byla opět nařízena penalta, tentokrát ve prospěch domácích. Castillejo po kontaktu s protihráčem "vystřelil" jak pružina a sudí měl o faulu jasno. Franck Kessié zvolil také tvrdou přízemní ránu a udělal dobře. Hellas prohospodařil dvoubrankový náskok a mělo být ještě hůře. Jen o chvíli později odcentroval Castillejo a obránce Günter si vstřelil vlastní gól.

AC Milán dokonal obrat, ale ještě nebyl konec. Hellas v sobě našel sílu a po nebezpečné ráně přestřelil Barák. Český záložník odehrál velmi dobré utkání. Na trávníku už se tou dobou pohyboval i uzdravený Zlatan Ibrahimović a publikum stihl zaujmout nebezpečnou střelou i pokusem o "nůžky". V nastavení lapil Simeoneho hlavičku Tătăruşanu a nic dalšího už se na San Siru neudálo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1,55 je podezřele hodně. Snad se nic nechystá.

Reagovat
BaggioRoberto

To je kvůli těm absencím. A v Serii A tohle není hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

Je neskutečné , co si dovolí. Pruměrný kurz na dvojku vzhledem ke kurzu na jedničku 1,6 by měl být cca. 4,8 . Book tam nasadil 5,98. Vypsat si ale muže, co chce, přijmout vyžší sázku nemusí, takoví jsou oni hrdinové.

Reagovat
Morgue

Já úplně trnu, když vidím kdo nám bude chytat..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele