20. kolo
06.01.2022 18:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Olivier Giroud (© AFP)

AC Milán zdolal AS Řím 3:1, hosté dostali dvě červené karty

Utkání mezi Milánem a AS Řím nabídlo opět zajímavou podívanou. Na San Siru padly celkem čtyři góly a dvě červené karty. To vše k radosti AC, které zvítězilo 3:1. A mohlo vyhrát i vyšším rozdílem, kdyby v závěru proměnil pokutový kop střídající Zlatan Ibrahimović.

Úvod utkání zastihl v lepší formě AC Milán a v první velké šanci se ocitl Theo Hernández, který byl trochu netypicky zvolen kapitánem "Rossoneri". Jeho volej sice Rui Patricio vytěsnil, ale záhy přišla informace o hře rukou a sudí po shlédnutí videa skutečně nařídil pokutový kop. Nutno podotknout, že hodně diskutabilní. Abraham sice prapodivně natáhl ruku, ale balón spíše škrtl potítkem, přesto se rozhodčí rozhodl pro penaltu. Olivier Giroud jí s přehledem proměnil a AC vedlo 1:0.

Zkoprnělý AS Řím nezareagoval a naopak si nechal dát od domácích i druhý gól. Giroud po hrubce v rozehrávce pálil do tyče a z druhé vlny Junior Messias uklidil balón do sítě. Teprve potom začali hrát i "Giallorossi" a Zaniolovu střelu z úhlu vyrazil Maignan. Milánští kontrolovali dvoubrankový náskok, ale pět minut před koncem povolili a hosté toho okamžitě využili. Další Zaniolovu střelu lízl hlavou Abraham a Maignan měl co dělat, aby balón vytěsnil na rohový kop. AS Řím ho dokázal využít, Pellegriniho ránu tečoval opět Abraham a Maignan už zareagovat nedokázal.

Hosté se tak vrátili do utkání, které čím dál více vyvolávalo emoce. Oba tábory se před koncem prvního poločasu dostaly do vzájemných potyček a sudí Chiffi musel klidnit rozbouřené vody. Často přerušovaná hra se pak promítla do pětiminutového nastavení, které další gól nepřineslo.

I ve druhém poločase byl k vidění zajímavý fotbal. Brahim Díaz byl blízko k třetí brance svého týmu, ale Ruie Patricia zachránilo břevno. Kolem 60. minuty si AS Řím vytvořil nápor a Milánští mohli děkovat zejména Maignanovi, že zůstával stav 2:1. Francouzský brankář zlikvidoval střely Abrahama i Pellegriniho. Na druhé straně nevyšel obstřel Díazovi a Messias rovněž z dobré pozice přestřelil.

O tom, že si Římané neodvezou ani bod, rozhodla 74. minuta a druhá žlutá karta pro Karsdorpa. Oslabení Vlci pak inkasovali ještě jednou a tím bylo o vítězství rozhodnuto. Nejprve Florenzi pálil z přímáku do spojnice a o chvíli později střídající Leão proměnil samostatný postup na Patricia nekompromisní ranou. Na plac se dostal i Zlatan Ibrahimović a i on se mohl v závěru zápasu uvést mezi střelce. Leão byl faulován Mancinim, takže následovala další červená karta a pokutový kop. Hvězdný Švéd v loňské sezoně penalty zahazoval a smůlu měl i nyní, když ho Rui Patricio vychytal. Rossoneri to nemusí nijak zvlášť mrzet, AS Řím i tak přehráli 3:1 a zaslouženě získali tři body.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
Largo

Forza Roma!!!

Reagovat
Shevchenko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele