35. kolo
01.05.2022 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rafael Leão (© AFP)

AC Milán děkuje Leãovi, díky jehož trefě zlomilo odpor Fiorentiny

AC Milán se přibližuje k titulu, protože dnes odpoledne odklidil z cesty dalšího těžkého protivníka. Na tři body si pořádně nadřel, ale díky trefě mladého Portugalce přeci jen bere klíčové tři body. Na tahu je Inter.

AC Milán děkoval Bologně a chtěl dnes na sto procent bodovat, aby zvýšil aspoň na pár hodin svůj náskok na čele Serie A před podvečerním duelem Interu. Jeho soupeřem se dnes stala Fiorentina, který umí předvést skvělou show, ale jejíž výkony jsou někdy hodně nevyrovnané. Rossoneri šli do utkání jako favorit a začali to potvrzovat po sedmi minutách. Theo Hernández dokázal zpracovat balon ve vápně a vypálit tak, že Terracciano kapituloval. Jenže sudí Valeri jeho branku pro ofsajd neuznal!

Ke slovu se po chybě hostující obrany dostal i Olivier Giroud, který se ocitl v situaci jeden na jednoho s brankářem Terraccianem, jenže míč poslal nepochopitelně mimo! Jinak ale první poločas plynul bez většího vzrušení a na to, jak ofenzivně laděné celky se na San Siru potkaly, jsme neviděli ani moc šancí.

Ofenziva AC dnes hrála v módu spalování stoprocentních šancí. Jednu takovou si domácí vytvořili krátce po návratu obou jedenáctek na hřiště. Portugalec Rafael Leão dostal do vápna míč, zpracoval si ho a obešel kličkou protihráče, takže měl před sebou už jen téměř bezbranného Terracciana. Jenže v obrovské šanci selhal a napálil míč nad bránu!

Trenér Pioli věděl, že bod je dneska málo, takže do hry poslal Kruniće s Rebićem a ten se uvedl nepříjemným projektilem. Rebićova aktivita znamenala pro toskánskou návštěvu značné potíže, jenže ani dvacet minut před koncem Rebić nedokázal skórovat. Už sice překonal i padajícího Terracciana, jenže na brankové čáře míč odkopl Igor!

AC každopádně přitápělo pod kotlem a osm minut před koncem se mu povedlo prolomit florentský odpor. Rafael Leão se ve vápně dostal ke střele, která sice nebyla nijak prudká, ale vynahrazovala to na přesnosti - 1:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zkompletuje Fiorentina venkovní hattrick???? Snad ne, ale dějí se i takové výmrdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Po dnešním zápase bych se pozastavil nad dvojkou v tomto zápase o něco kratší dobu. MONEY TALKS.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele