25. kolo
03.03.2021 18:30 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Giovanni Di Lorenzo (© AFP)

Neapol svedla se Sassuolem drama o šesti brankách

Když se utká Neapol se Sassuolem, zpravidla z toho bývá hodně zajímavé utkání. Dnešek nebyl výjimkou, protože padlo hned šest branek, z toho dvě penalty v samotném závěru.

Neapol nutně potřebovala opět bodovat, aby aspoň trochu vylepšila vyhlídky trenéra Gattusa na zachování práce. Sassuolo rozhodně nebylo ve formě, ale i přesto s ním je často těžká domluva. Hosté navíc přijeli bez několika opor především v obraně. Tu hodně větral Domenico Berardi a v 15. minutě musel brankář Meret ukázat brilantní reflexy, aby jeho dělovku k tyči vyrazil mimo.

První udeřili hosté. Kapitán Lorenzo Insigne po krásné nahrávce dokázal překonat brankáře Consigliho, jenže po přezkoumání celé situace sudí Marini jeho gól pro ofsajd odvolal. Po půlhodině naopak šlo do vedení Sassuolo. Míč si totiž po Berardiho standardce srazil obránce Maksimović do vlastní brány.

Jenže po pouhých čtyřech minutách se Neapol gólově dotáhla na svého soka, když po rychlé kombinaci dostal Piotr Zieliński míč na střed vápna, přehodil si ho na silnější nohu a propálil brankáře Consigliho - 1:1.

Neapol ale v obraně dělala obrovské chyby a další z nich se dopustil obránce Elseid Hysaj, Minutu před koncem totiž zcela zbytečně a tvrdě zajel do Francesca Caputa a sudí okamžitě pískal pokutový kop. K němu se postavil opět Domenico Berardi a nemýlil se - 2:1.

Krátce po změně stran mohl navýšit vedení Neroverdi Grégoire Defrel, s jehož dělovkou měl Meret problémy. Míč po vyražení musel dohnat až na brankové čáře. Ani další rána Berardiho se neujala, tentokrát spasilo Mereta břevno jeho vlastní brány.

Meretovu pozornost si vyžádala i akce, po níž jej pořádně protáhl Ciccio Caputo. Nedal. A asi ho to bude dost mrzet, protože jen o minutu později Neapol srovnala. Insigne odvedl skvělou práci a po centru ze strany si před bránu naběhl obránce Giovanni Di Lorenzo. Pověsil se do zakončení a nedal Consiglimu šanci - 2:2.

Ani to ale nebylo všechno. Střídající Lukáš Haraslín po lehkém kontaktu s protihráčem dostal svůj celek do nevýhody, protože sudí tento zákrok posoudil jako penaltový, byť tomu hostující hráč hodně pomohl. Podstatné ale je to, že Lorenzo Insigne penaltu proměnil a věřil, že urval pro Neapol tři body.

Ale Sassuolo ještě neřeklo poslední slovo. Na to si nechalo čas až do čtvrté minuty nastavení. Lukáš Haraslín, který jednu penaltu "zavinil", druhou vybojoval. Byl faulován ve vápně a zkušený Francesco Caputo si se štěstím poradil - 3:3.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele