38. kolo
23.05.2021 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Domenico Berardi (© AFP)

Sassuolo i v početním oslabení zdolalo Lazio, ale slaví Pyrrhovo vítězství

Sassuolo sice tlačilo a trochu překvapivě porazilo Lazio i bez větší námahy, ale na poháry to stejně nestačilo. Konferenční ligu si místo neroverdi zahrají Mourinhovi kluci z Říma, kteří těží z lepšího skóre.

Sassuolo dobře vědělo, co je v sázce. Pokud by uhrálo lepší výsledek než AS Řím, zahrálo by si evropské poháry. Sice se hrálo jen o Konferenční ligu, ale čert to vem, Sassuolo po sedmé příčce hodně toužilo. A po deseti minutách hry vypadaly jeho šance i docela reálně.

Domenico Berardi posunul míč doleva k vápnu na volného obránce Giorgiose Kiriakopoulose, jenž odjistil dynamit z levé nohy a pověsil míč nechytatelně k levé tyči brankáře Strakoshy.

Vzápětí mohl srovnat Vedat Muriqi, ale ten svou nálepku přestupového "flopu" neodlepil. Pálil sice do prázdné brány, jenže trefil jen boční síť. Před koncem první půle se do šance opět prohnal bek Kiriakopoulos, jenže tentokrát minul tyč o několik centimetrů. Hostující Lazio mohlo srovnat díky šanci Muriqiho, jenže ten po hodině hry pálil těsně vedle brány.

Cestu za body si Sassulo samo zkomplikovalo, když se krátce poté nechal po druhé žluté kartě vyloučit autor první branky. Další šanci měl na svědomí střelec Vedat Muriqi, jenže ten nedokázal překonat Consigliho, ačkoli se před ním nacházel zcela sám. Definitivní potvrzení domácí výhry tak nabídla 77. minuta. Postupujícího Caputa totiž sestřelil vracející se Parolo ve vlastním vápně a nařízenou penaltu zcela suverénně proměnil Momo Berardi - 2:0. Třetí branku Sassuola odvrátil kopem z brankové čáry Parolo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele