21. kolo
06.02.2021 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Spezie (© AFP)

Spezia si veze z Emilia-Romagna všechny body

Poměrně velké překvapení se odehrálo v sobotu odpoledne na stadionu Cittá del Tricolore v Sassuolu. Domácí výběr trenéra De Zerbiho prohrál s nováčkem z La Spezie 1:2 a prodloužil menší výsledkovou krizi. Poločasový výsledek byl vyrovnaný, ale čtvrthodinu před koncem rozhodl o třech bodech pro hosty Emmanuel Gyasi.

Sassuolu se tak zase o něco vzdálí pohárové příčky, zatímco Spezia se přiblíží záchraně. Výsledek je poměrně velkým překvapením, přeci jenom Neroverdi měli skvělý start do sezony a v Serii A už patří mezi ostřílenější týmy.

Spezia působila od začátku jako odhodlanější tým a po čtvrt hodině poprvé domácím výrazně zatopila. Po ráně Verdeho zachránila Consigliho branková konstrukce a o chvíli později zasáhl domácí brankář před Maggiorim. Hosté neproměnili a ve 25. minutě jim od poloviny hřiště utekl Francesco Caputo a s přehledem zakončil. Sassuolo tak vedlo 1:0 a snažit se dál musela Spezia.

Ve 39. minutě rozehráli hosté rohový kop a Martin Erlić hlavou od tyče srovnal na 1:1. Ještě před poločasovým hvizdem mohlo Sassuolo opět utéct, ale nejprve nebyl kvůli ofsajdu uznán gól Djuričićovi a krátce nato Provedel vyrazil ránu Traorého.

I po přestávce se střídaly šance na obou stranách. Maggioreho hlavička šla těsně vedle a v další ložence selhal opět Traoré, když neuspěl sám před brankářem. Poté následovala poměrně dlouhá pasáž hry, ve které se nic podstatného nedělo. Až čtvrthodinu před koncem Sassuolo nepokrylo další rohový kop a hlavu Ismajliho dorazil do branky Emmanuel Gyasi.

Spezia držela před koncem vedení a už ho nepustila. V nastavení se ještě Sassuolo dožadovalo pokutového kopu, ale zákrok na Ferrariho jako penaltový posouzen nebyl. Spezia tak veze ze Sassuola všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele