17. kolo
10.01.2021 15:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Radost hráčů Neapole (© AFP)

Neapol si v samém závěru poradila s bojujícími Zebrami

Poměrně náročné utkání Neapol zvládla, i když opět s odřenýma ušima. Zebry se na domácí palubovce bránily velmi statečně a ještě minutu před koncem by braly bod. Pak ale rozhodl povedenou hlavičkou záložník Bakayoko.

Neapol do utkání šlápla pořádně a rovnýma nohama. Už po sto vteřinách se málem prosadil kapitán Lorenzo Insigne, kterému dali hostující obránci dostatek času na zakončení. Nakonec to ale přeci jen chtělo trochu víc přesnosti, aby musel brankář Musso zasahovat. Napodobit ho mohl Rodrigo De Paul, jehož vyslal do šance Larsen. Jenže domácí eso pálilo těsně nad bránu.

Udinese udrželo čisté konto jen 13 minut. Pak se totiž zcela zbytečně pustil do pronikajícího Hirvinga Lozana Kevin Bonifazi, který ho ve vápně prakticky přejel. Sudí pro to samozřejmě neměl pochopení a nařídil pokutový kop. A protože tuhle disciplínu ovládá Insigne hravě, tak se poprvé měnilo skóre.

Znovu se mohlo měnit ve 22. minutě po krásné nahrávce Roberta Pereyry, jenže to by musel Kevin Lasagna mířit o mnoho lépe. Moc mu to však vadit nemuselo, protože o pět minut později Amir Rrahmani vymyslel hrůzostrašnou malou domů na brankáře Mereta, ten byl naprosto mimo bránu a napadající Kevin Lasagna měl úlohu hodně usnadněnou.

Podobný střet se opakoval ve 45. minutě, jenže tentokrát si Meret s Lasagnovou ránou poradil. Stejně jako jeho kolega v bráně Zeber, který likvidoval krásný volej Piotra Zielińskiho. Udinese se do útoku zas tak moc nehnalo, ale když už si udělalo čas a prostor, stálo to za to. Lasagna Mereta v 56. minutě nepropálil a stejně tak se mu to po krásné akci Pereyry s De Paulem nepovedlo ani o dvě minuty později.

Už to vypadalo, že se oba týmy rozejdou s (upřímně spravedlivou) remízou, ale v 90. minutě hosté udeřili. Mário Rui se postavil k volnému přímému kopu po faulu Walaceho a posadil míč krásně na hlavu zakončujícího Tiemouého Bakayoka - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Largo

0:2

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele