1. kolo
30.09.2020 18:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Andrej Galabinov (© AFP)

Spezia slaví první výhru v Serie A, překvapivě to odskákalo domácí Udinese

Hráči Spezie Calcio slaví první výhru v Serii A, když ve středeční dohrávce překvapivě porazili Udinese 2:0 na jeho půdě. Výsledek je o to překvapivější, že hosté hráli od 65. minuty bez vyloučeného Terziho. Oba góly zařídil Andrej Galabinov, mimochodem stejný hráč se trefil i prvním zápase.

Andrej Galabinov má tak po dvou zápasech na kontě tři góly a osobně prožívá vynikající start do sezony. Spokojenost určitě panuje i ve Spezii, která ve druhém zápase při své premiérové účasti v Serii A vyhrála.

Nováček začal velmi aktivně a už po 120 sekundách měl první gólovku. Po rohovém kopu dokázal uklidit balón o tyč do sítě, avšak kvůli ofsajdu byla veškerá radost zbytečná. Na druhé straně měl velkou šanci Okaka, ovšem ten pro změnu z dorážky přestřelil. Také Udinese vstřelilo gól, který kvůli porušení pravidel nemohl platit. Podle regulí si vedl až Andrej Galabinov ve 29. minutě. Na zadní tyči zůstal trestuhodně zapomenut a centr Gyasiho bez potíží dostal do sítě.

Udinese potřebovalo zvýšit aktivitu a po hodině hry přichystalo několik střídání. Kevin Lasagna pak měl obrovskou šanci vyrovnat, ale Rafael předvedl skvělý zákrok. Spezia si situaci pořádně zkomplikovala když Terzi uviděl po druhé žluté kartě červenou.

"Zebry" si posléze vytvořily velký tlak, který se nedařilo využít. Nutno podotknout, že nováček se dobře bránil. V páté minutě nastavení pak Spezia definitivně rozhodla. Andrej Galabinov šel zcela sám na brankáře a balón poslal přesně mezi jeho nohami do branky. Spezia poprvé v soutěži vyhrála a z Udine si odváží všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele