35. kolo
08.05.2021 15:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Juan Musso (© AFP)

Udinese ztratilo proti Boloně vedení

Smírem skončilo utkání mezi Udinese a Boloňou. Zebry vedly v prvním poločase díky gólu Rodriga De Paula, ale za hosty srovnal osm minut před koncem Riccardo Orsolini.

Za oba celky se tak trefily jejich největší opory. O Rodriga De Paula bude v létě velký zájem a velké kluby krouží i kolem Riccarda Orsoliniho.

S první vážnější šancí přispěchali hráči hostí. Po rychlém protiútoku nepropálili hradbu bránících hráčů Barrow s Vignatem, přitom stačilo jednoduše trefit prostor mezi tyčemi. Zebry se přihlásily o slovo ve 23. minutě a rázem z toho byla vedoucí branka. Rodrigo De Paul předvedl skvělé individuální sólo, které zároveň sám úspěšně zakončil. Argentinský záložník tak opět ukázal, proč je o něho tak velký zájem. Svojí cenu mohl ještě zvýšit ve 30. minutě, když z otočky zakončoval těsně vedle. Boloňa mohla srovnat do šaten, ale těsně před přestávkou vytáhl proti Sorianově přízemní střele dobrý zákrok Musso.

Boloňa se v závěru poločasu přesvědčila, že se s Udinese dá hrát a také do druhého dějství vkročila aktivně. Tomiyasu pálil jen do boční sítě a těsně vedle hlavičkoval Soumaoro. V 62. minutě zase střílel těsně vedle střídající Orsolini a Udinese si čím dál více koledovalo o vyrovnání.

O remíze nakonec rozhodla situace z 81. minuty, kdy Musso fauloval v pokutovém území Palacia a sudí odpískal pokutový kop. Orsolini zvolil utaženou střelu k tyči a byť se Musso dobře natahoval, penaltu chytit nedokázal.

Remíza 1:1 nemusela být konečným výsledek, protože obě strany měly ještě jednu velkou gólovku. De Maio hlavičkoval po rohovém kopu vedle a ránu Svanberga na druhé straně vytáhl Musso. Konečná dělba bodů je nakonec spravedlivá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele