6. kolo
01.11.2020 15:00 CET
3 : 4
(2:1)

Reportáž

Turínský "Thiller" skončil výhrou Lazia 4:3

Neuvěřitelné odpoledne se událo v Turíně. Domácí Granata vedla nad Laziem ještě v páté minutě nastavení, ovšem bod nakonec nemá ani jeden. Cože se to nakonec přihodilo? Lazio nejprve proměnilo penaltu a ještě v osmé minutě nastavení strhlo vítězství na svojí stranu. Byl u toho i Ciro Immobile, autor vyrovnávací trefy.

Kolem Cira Immobileho byl mediálně opět velký ruch. Aby také ne, když mu právě někdejší turínské angažmá vyneslo přestup do zahraničí. I když to v Bundeslize respektive ve španělské nejvyšší soutěži nedopadlo, jeho návrat na Apeninský poloostrov byl pro Lazio požehnáním.

Ale k samotné hře. Lazio bylo mírnějším favoritem a tuto roli začalo bez ostychu naplňovat v 15. minutě zápasu. Muriqi doběhl balón, přenesl ho k nohám Patrica, který ještě posunul na lépe postaveného Andrease Pereiru a jeho rána k tyči znamenala vedení. Turín měl o čtyři minuty později na kopačce srovnání, po individuální akci zakončoval zblízka Linetty a Reina výtečně zasáhl. Turínští ale zahrávali rohový kop a z něho udeřilo. Gleison Bremer zůstal ve vápně nepokrytý a když k němu doletěl balón, hlavou srovnal na 1:1. A světe div se, ani tento výsledek neměl dlouhého trvání. Ve 24. minutě fauloval Pereira pronikajícího Belottiho a sudí odpískal pokutový kop. Andrea Belotti střelou doprostřed překonal Reinu a Turín vedl 2:1. Hra se po Belottiho gólu přeci jenom uklidnila a do konce poločasu už žádný z týmů neměl vyloženou šanci.

S gólovými hody ale ještě nebyl konec. Hned na začátku druhého poločasu se přihlásilo o slovo Lazio a Sergej Milinković-Savić z volného přímého kopu vyrovnal na 2:2. V 56. minutě odmítla Granata vedení, protože to co spálil Simone Verdi obletí různé silvestrovské sestřihy. Belotti mu poslal přihrávku do prázdné branky, ale Verdi trefil tyčku. Je tedy pravda, že všechno bylo ve velké rychlosti, ale na této úrovni by se podobné šance měly dávat. Na druhé straně zase neuspěl se svojí střelou Akpa-Akpro.

Poměrně dlouho to pak vypadalo na konečnou remízu, ale v 87. minutě výrazně přiblížil Turín ke třem bodům Saša Lukić. Ten nejprve obral při napadání Hoedta a pak měl ve vápně tolik prostoru, že si stačilo navést balón do výhodné pozice a zakončit. Málokdo na domácí lavičce věřil, že by Turín mohl vítězství ztratit.

V závěru se na Olympijském stadionu v Turíně začali dít věci. V nastavení zahrál ve vápně rukou N'Koulou, což dlouhé minuty zkoumal VAR i samotný rozhodčí a Laziu dal za pravdu. Ciro Immobile srovnal na 3:3 a to ještě nebylo všechno. V poslední možné šanci obrana Turína neodkopla balón, Felipe Caicedo se ve skrumáži nejlépe zorientoval a vpádu vstřelil vítězný gól. Obrovská radost Lazia a naopak obrovská smůla pro Turín.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Smeknu před bookmakerem jestli mu tohle vyjde 2,53-3,66- 2,67.

Reagovat
smazaný uživatel

Přeci nebudu smekat pře nějakým buzerantem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele