16. kolo
06.01.2021 18:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Spezie (© AFP)

Neapol nečekaně prohrála se Spezií

Velmi překvapivý výsledek se zrodil na stadionu Diega Armanda Maradony v Neapoli. Domácí Partenopei proti Spezii nepotvrdili roli favorita a s nováčkem soutěže senzačně prohráli. Výsledek je o to překvapující, že Neapol v zápase vedla a od 77. minuty hrála v početní výhodě, neboť hosté přišli o vyloučeného Ismajliho. Z pokutového území nejprve srovnal Nzola a obrat dokonal devět minut před koncem Pobega.

Málokdo předpokládal, že by Neapol mohla v tomto utkání ztratit, na druhou stranu její forma ze závěru loňského roku nebyla vůbec optimální a zdá se, že ani po novém roce to Gattusovo mužstvu nešlape.

Neapol měla od začátku výrazně navrch a dle předpokladů si začala jako první vytvářet šance. Ve 12. minutě málem potrestal zaváhání Provedela Insigne, před kterým se zjevila poloprázdná branka, ale brankář hostí stihl zasáhnout. Ve 26. minutě ho sice prazvláštním způsobem překonal Lozano, jenomže v době přihrávky se nalézal v ofsajdu a branka tak neplatila. Neapol měla do konce prvního poločasu ještě jednu obrovskou šanci, a i když se Insigne snažil balón tlačit k tyči, Provedel se skvěle natáhl a vyškrábl ho na rohový kop.

Poločas skončil bez branek a tak si Neapol musela počkat do druhého poločasu. Zadařilo se. V 58. minutě poslal přízemní centr do malého vápna Di Lorenzo a důrazný Andrea Petagna zajistil favoritovi vedení. Spezia si do té doby nevytvořila jedinou šanci, přesto poměrně brzy slavila vyrovnání. V 66. minutě se dostal ve vápně domácích do kleští Pobega a po jeho pádu pískal sudí pokutový kop. M'Bala Nzola ho bezpečně proměnil a na stadionu Diega Maradony se začínalo od znovu.

Čtvrthodinu před koncem přišel další důležitý moment zápasu a sice Ardian Ismajli byl po souboji s Petagnou odměněn druhou žlutou kartou a hosty čekalo oslabení. V době, kdy Neapol chtěla zvýšit tlak, přišel nečekaný šok. Po dlouhém nákopu a následném přiťuknutí se za obranou zjevil Tommaso Pobega a jen takovým píchnutím do balonu poslal Spezii do vedení. Pro Neapol to byla studená sprcha, nicméně na vyrovnání ještě zbývala trocha času. Alespoň po remíze sahal Elmas, který však trestuhodně přestřelil prázdnou branku. Neapol se z toho nevzpamatovala a doma senzačně prohrála.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele