9. kolo
29.11.2020 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Matteo Politano (© AFP)

Neapol rozdrtila obranu Říma čtyřmi góly!

Asi není lepší způsob, jak vzdát Diegu Maradonovi poctu, než aby jeho milovaná Neapol v opulentním utkání naprosto rozebrala slavného soupeře. Partenopei víc chtěli, hráli srdcem i hlavou a výsledkem byla demolice oslaben obrany AS Řím.

Není potřeba se déle rozepisovat o zvláštní motivaci, kterou domácí celek na stadionu pod Vesuvem měl. Nedělní program uzavřel šlágr kola mezi Neapolí a AS Řím, přičemž to byli právě hosté, kteří se pyšnili lepší aktuální formou. Ale zápas byl úplně o něčem jiném. Ve třetí minutě se sice AS ukázalo před bránou, kterou strážil Alex Meret, jenže Pedro pálil hodně mimo. A to byl na delší dobu jediný výlet Římanů do pokutového území Neapole.

Otěže zápasu naopak převzali naplno domácí. Hnáni obrovskou touhou vyhrát pro slavného sportovce. Tempo utkání nebylo příliš velké, ale bylo v něm cítit, že domácí ekipa se snaží dělat maximum a je na utkání mnohem lépe připravená než její soupeř. Utkání dostalo spád vlastně až v 31. minutě. Neapol měla k dispozici standardní situaci, tu si vzal na starost Lorenzo Insigne a trefil se naprosto fantasticky! Nutno dodat, že brankář Mirante neměl úplně čisté svědomí.

Vše se pro AS zkomplikovalo také zraněním stopera Manciniho, místo něhož musel na plac Jesus. Ten už jako přímý účastník sledoval náběh Mertense a jeho krásné zakončení, které Mirante vyškrábl mimo. Římanům se zranil také klíčový záložník Jordan Veretout a plány na to, že by se hosté mohli vyburcovat k lepšímu výkonu, vzaly brzy za své.

Do druhé půle sice AS opticky vlétlo trochu lépe, ale šance nemělo žádné. Ofenzivní trio Džeko Mchitarjan a Pedro dnes zůstalo němé. Pět minut po změně stran naopak málem vsítil další trefu Lozano a nebýt takový sobec, mohl nahrávat volnému Zielińskému. Ve chvíli, kdy se Giallorossi začali trochu probouzet, přišel další šok.

Insigne potáhl míč k vápnu AS a nahrál na jeho střed. Tam si dobře všiml Fabiána Ruize. Mladý Španěl se moc nerozpakoval a poslal míč skrz nohy obránce Jesuse do protipohybu gólmana Miranteho!

Dnes totálně rozhozené a pasivní AS inkasovalo další gól v 81. minutě, když střídající Elmas vypálil do středu brány a Mirante míč nepochopitelně vyrážel místo, aby jej chytil. Tím dal šanci nejblíže stojícímu Mertensovi, který už dostal míč v pohodě do brány. Decimovaná a frustrovaná obrana AS byla překonána ještě jednou a to vlastním odchovancem AS. Matteo Politano prokličkoval do vápna přes tři obránce, položil si brankáře Miranteho a efektivně zakončil do prázdné brány!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
scr

Chtít můžou 1:3

Reagovat
Pharrell

1-2

Reagovat
Houfi

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele