13. kolo
20.12.2020 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Ciro Immobile (© AFP)

Lazio i přes převahu soupeře porazilo Neapol 2:0

Večerní šlágr Serie A mezi Laziem Řím a SSC Neapolí nabídl dvě branky a vítězství domácího celku, který tak alespoň částečně napravil předchozí zaváhání. Naopak další neúspěch si připisují Partenopei, ti už v týdnu podlehli Interu a nyní nezvládli další těžký test. Neapoli tak patří po třinácti kolech až páté místo, přičemž na vedoucí AC Milá už ztrácí propastných osm bodů.

Neapol měla na Stadio Olimpico větší držení balónu, víckrát trefila prostor mezi třemi tyčemi i měla o poznání více rohových kopů. Přesto prohrála. Zafungoval faktor Ciro Immobile, který jednu branku vstřelil sám a druhou připravil pro Luise Alberta. Pochvalu také zaslouží veterán v brance Biancocelesti a mimochodem bývalá opora Neapole Pepe Reina.

Domácí šli poměrně rychle do vedení, na centr Marušiće z levé strany si nejvýše naskočil Ciro Immobile a balón zapadl do Ospinovo sítě. Skvělý začátek pro Lazia, pohroma pro Neapol. Parthenopei se postupně osmělovali a po čtvrthodině hry protáhl parádní ranou golmana Reinu Fabian Ruiz. Vzápětí Reina předvedl další skvělý zákrok, tentokrát po koncovce Zielińskiho. Lazio se po vstřeleném gólů nekoncentrovalo jen na defenzívu a Caicedo ve 31. minutě zase připomenul, jak nebezpečné může být, ovšem jeho střela šla těsně vedle tyče. První poločas nakonec nabídl jen jednu branku.

Neapol sice prohrávala, ale nic dramatické to nebylo. Po změně stran chtěla co nejdříve vyrovnat, jenomže stal se přesný opak. V 56. minutě přihrával Immobile Luisi Albertovi, který z hranice šestnáctky parádně utaženou ranou k tyči překonal brankáře Reinu.

Dvoubrankový náskok už znamenal pro Neapolitánce velký problém, zvláště když jejich ofenziva nebyla vůbec efektivní. Herně měli Gattusovi svěřenci navrch, ovšem co je to platné, když se překonat Reinu prostě nepodařilo. V závěru zápasu mělo i Lazio možnosti definitivně rozhodnout třetí brankou, ale ani v tomto případě už se skóre nepohnulo. Lazio zvítězilo 2:0 a z osmé pozice ztrácí na pátou Neapol už jen dva body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele