29. kolo
03.04.2021 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lazia (© AFP)

Lazio v hektickém závěru přetlačilo Spezii

Plné ruce práce mělo se Spezií favorizované Lazio. Skoro by se dalo říci, že to bylo "Pyrrhovo vítězství". Biancocelesti získali důležité tři body do tabulky, ale přišli o vyloučené Lazzariho s Correou. Vítěznou branku vstřelil až minutu před koncem z pokutového kopu Felipe Caicedo.

Lazio bylo před zápasem velkým favoritem, ale tak nějak tušilo, že to nebude mít se Spezií ani trochu jednoduché, což se také potvrdilo. Už v 8. minutě měl na kopačce uklidňující branku Correa, ale Zoetovu svatyni přestřelil. Následovaly dva nebezpečné pokusy Spezie, nejprve hlavou neuspěl Chabot a krátce na to prověřil Reinu přízemní střelou Gyasi. Spezia sehrála v prvním poločase s Laziem vyrovnanou partii a výsledek 0:0 byl na obě strany spravedlivý.

Už poločas nabídl velice zajímavou podívanou, ale druhá půle ještě více překonala očekávání. Lazio začalo náporem a po dvou neproměněných šancích v podání Correy otevřel skóre vpádem do otevřené obrany Manuel Lazzari. Stejný hráč pak měl na kopačce i druhý gól, ale poté, co se zbavil vyběhnutého Zoeta, nedokázal trefit prázdnou branku. Biancocelesti za toto selhání tvrdě zaplatili. V 73. minutě odcentroval Gyasi a Daniele Verde nádhernými nůžkami srovnal na 1:1.

Oba celky si v ofenzivní podívané dál vytvářely šance. Fáris z ideální pozice přestřelil a dvě minuty před koncem přišel pro hosty hodně nešťastný moment. Ve skrumáži v pokutovém území odhalil videorozhodčí hru rukou, a tak následovala penalta. Felipe Caicedo poslal balón nechytatelně k tyči a vrátil vedení na stranu Lazia.

Spezia v posledních minutách vrhla všechno do útoku, ale díky své frustraci rozpoutala bouři. Agudelo u lajny velmi tvrdě dohrál Lazzariho, ten si to vzápětí nenechal líbit a úderem si vykoledoval červenou kartu. Za chvíli se mstil i Joaquín Correa, když evidentně podrazil Gyasiho, uviděl druhou žlutou kartu a musel také do sprch. Lazio závěr rozkouskovalo a výsledek 2:1 nakonec uhájilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele