27. kolo
12.03.2021 15:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Lazia (© AFP)

Střídající hráči zajistili Laziu proti Crotone těsnou výhru

Crotone sice sahalo po senzační remíze, ale domácí Lazio si nakonec přeci jen poradilo. Na dvě branky útočníka Simyho odpověděl střídající Felipe Caicedo, který pět minut před koncem utkání vystřelil domácímu celku tři body.

Lazio už konečně potřebovalo naplno bodovat a předehrávka 27. kola mu k tomu byla ideální příležitostí. Do Říma se totiž podívalo poslední Crotone, které už patří spíš mezi otloukánky soutěže. A na průběhu utkání to bylo vidět. První větší šanci si domácí vytvořili velmi snadno už v desáté minutě, když Ciro Immobile pálil ve velmi dobré šanci jen do boční sítě.

Po pouhých pěti minutách už se ale skóre utkání změnilo. Obránce Radu vymyslel krásný pas před bránu, kam si naběhl Sergej Milinković-Savić. A na jeho umístěnou placírku byl brankář Cordaz krátký - 1:0 pro Biancocelesti.

Crotone se však nevzdalo a obrana Lazia se několikrát nepříjemně zapotila. Jenže střelecky se Crotone dlouho hledalo. Našlo se až ve 30. minutě. Nejproduktivnější hráč Crotone, Simy, se u vápna zbavil dvojice obránců Lazia, zamířil a přesným bodlem nedal brankáři Reinovi žádnou šanci zasáhnout!

Jenže vidina tří bodů vydržela hostům sotva deset minut. Pak se totiž po rychlé akci dostal míč k Ciru Immobilemu, jenž nahrál na Luise Alberta. Na jeho přesně umístěnou střelu zpoza vápna brankář Cordaz už nedosáhl a Crotone zase prohrávalo.

Ne však na dlouho. Pouze čtyři minuty časomíra odkrojila z druhé půle, když se za dlouhým míčem pustil Pedro Pereira. Toho dostihl Fares, jenže ho ve vápně fauloval! Crotone dostalo šanci zahrávat pokutový kop a zvládlo ji proměnit. Exekuci penalty si vzal na starost střelec Simy a poslal Reinu na opačnou stranu brány - 2:2.

Tenhle scénář se Laziu pochopitelně vůbec nezamlouval, takže se Biancocelesti opět naplno zakousli do soupeře. Alex Cordaz musel postupně likvidovat šance Luise Alberta, Milinkoviće-Saviće a později i ránu Lucase Leivy. Trochu zapomenut zůstával Ciro Immobile, kterému se dnes rozhodně nedařilo. Tak ho trenér Simone Inzaghi vystřídal a na hřiště poslal Felipeho Caiceda.

A nemohl udělat lépe. Pět minut před koncem utkání další střídající hráč, Gonzalo Escalante, vypálil tvrdou ránu. Tu zachytil právě Felipe Caicedo, který míč ukázkově stopnul. Pak zamířil na vzdálenější tyč a volejem nedal šanci ani brankáři Cordazovi ani skákajícímu Djidjimu. Lazio díky jeho trefě konečně získalo tři body a zase se trochu přiblížilo Lize mistrů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele